Se listen: Syv nordjyske kommuner er 'far-parate'

Den 2. august får fædre som noget nyt 11 ugers øremærket barsel. I den anledning etableres særlige tilbud i kommunerne målrettet nybagte fædre.

Nordjyske kommuner har lagt sig i selen for at leve op til den nye tid med fædre på barselsbanen. Det er konklusionen på en ny undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed, der vurderer flere af dem til at være 'far-parate'. 

- Det er dejligt her på Fars Dag at se, at der er så meget fremdrift i kommunernes imødekommelse af den nye far‐rolle og fædrebarslen, siger formand for Forum for Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen.

quote Der er plads til forbedringer af ligestillingen

Formand for Forum for Mænds Sundhed

- Alle kommuner bør have tilbud til fædrene med fædregrupper og fars legestuer. Ikke mindst er der behov for, at alle kommuner får tilbud til de omkring 5.000 fædre, der årligt får fødselsdepression. Her halter det især meget ‐ til stor skade for familierne, siger formanden for Forum for Mænds Sundhed.

Derfor har man i de 'far-parate' kommuner blandt andet indført indsatser som screen af fædre for fødselsdepression samt tilbud om støtte/behandling for dette, fædre-grupper, far-barn motorik, Kom Videre Mand-forløb, indsættelse af far-ambassadører og andre indsatser, der kan hjælpe fædrene under deres barsel. Se hvilke tilbud, der tilbydes i din kommune her.

Disse nordjyske kommuner er ’far-parate’

  • Brønderslev

  • Frederikshavn

  • Hjørring

  • Jammerbugt

  • Aalborg

  • Morsø

  • Thisted

Kilde: Forum for Mænds Sundhed.

Far-ambassadører hitter

Overordnet set er 76 af landets kommuner vurderet som ’far-parate’ ud fra deres indsatser for fædre. Det er en stigning på 22 kommuner eller over 40 procent sammenlignet med sidste års undersøgelse. 

Det oplyser projektmedarbejder på Far for Livet, Marie Eriksen, som også kan mærke en stigende interesse blandt landets kommuner:

- Vi er særligt glade for, at vi nu har en far-ambassadør i alle landets kommuner. Det viser et stort engagement fra kommunerne, at de prioriterer de ressourcer til fædrene. Vi oplever en stor interesse fra kommuner, som gerne vil starte Fars Legestue, eller som spørger os til råd om andre indsatser for fædrene.

- Det bekræfter os i, at der stadig er masser at arbejde med på området.


Seneste nyt

fra Nordjylland