SENESTE NYT:

Strejken udvides igen: Flere operationer udsættes

36 anæstesisygeplejerske fra Regionshospital Nordjylland i Hjørring går i strejke tirsdag. Planlagte operationer bliver derfor udsat.

Efter godt otte uger er parterne i den verserende sygeplejerskekonflikt stadig ikke nået til enighed. Det får nu yderligere konsekvenser. 

Tirsdag udvider Dansk Sygeplejeråd nemlig strejken endnu en gang.

Strejken kommer også til at ramme Nordjylland. Her indtræder 36 sygeplejersker fra anæstesiafsnittet på Regionshospital Nordjylland i Hjørring i strejken.

Anæstesiafsnittet står for bedøvelse af patienter til operation. Det gælder både de akutte operationer, men også de planlagte operationer.

Som følge af de mange sygeplejersker bliver taget ud af vagtplanen, vil de mest akutte operationer fortsat blive varetaget af nødberedskabet, mens planlagte operationer af især hænder og fødder samt i mellemgulvet vil blive udsat.

Det forventes, at strejken vil berøre omkring halvdelen af den sædvanlige aktivitet på afsnittet.

- Vi er kede af, at strejken nu berører endnu flere patienter. Det er desværre den eneste vej, efter møder med både Danske Regioner og Kommunernes Landsforening i sidste uge endte, uden vi kom nærmere på en løsning, der kan opfylde sygeplejerskernes rimelige krav om et løft i lønnen, så den afspejler uddannelse, kompetencer og opgaver, siger Jytte, Wester, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland.

Med tirsdagens udvidelse er omkring 900 nordjyske sygeplejersker i strejke.