Ulla Astman bliver eneste S-kandidat til formandspost i Danske Regioner

Foto: Henning Bagger

Eneste modkandidat i Socialdemokratiet har trukket sig, så Ulla Astman nu er alene mod Venstre i kampen om formandsposten i Danske Regioner.

Ulla Astman, formand for Region Nordjylland, bliver Socialdemokratiets kandidat til formandsposten i Danske Regioner. Hendes eneste modstander til kandidaturet, Sophie Hæstorp Andersen, som er formand for Region Hovedstaden, har netop trukket sit kandidatur.

Det skriver Altinget.dk.

- Jeg har valgt at trække mit kandidatur, fordi det er vigtigt, at Socialdemokraterne nu stiller med én formandskandidat. Men jeg må også bare konstatere, at man bredt set i regionerne ikke ønsker, at en københavner bliver formand for Danske Regioner, siger Sophie Hæstorp Andersen til Altinget.dk. 

Læs også Ulla Astman blev den store stemmesluger i regionen

Derfor peger hun nu på Ulla Astman, som altså kan gå fra sin nuværende post som sundhedsudvalgsformand til at blive formand for Danske Regioner.

- Jeg bakker fuldt op om Ulla Astman som formand for Danske Regioner. Samtidig vil jeg fortsat gøre min indflydelse gældende i Danske Regioners bestyrelse, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Dermed bliver det altså en kamp mellem Ulla Astman og Venstre-kandidaten Stephanie Lose, som er regionsrådsformand i Region Syddanmark. Noget, der umiddelbart kan se godt ud for Ulla Astman, idet Socialdemokratiet sidder på fire ud af fem regionsrådsformandsposter i landet. 

Læs også Det nye hold er sat: Her er det nye regionsråd

Men i Danske Regioner er fordelingen sådan i bestyrelsen, at rød og blå blok har otte mandater hver, mens Radikale sidder på det sidste. Og her er der ifølge Altinget.dk ikke nogen klar indikation på, hvem partiet vil pege på som formand.

Det har endnu ikke været muligt for TV2 Nord at få en kommentar fra Ulla Astman. 

00:33

Formand for regionsrådet i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp har trukket sig fra ræset om at blive ny formand for Danske Regioner. Nordjyske Ulla Astman er dermed Socialdemokratiets eneste kandidat til posten.

Luk video

Forsiden lige nu