LIGE NU:

Unge ved intet om regionsvalg

To ud af 60 unge på Tech College Aalborg rakte hånden op til Ungevalgsmøde, da de onsdag blev spurgt om, hvad regionsrådspolitik er.

Det er de færreste unge på Tech College Aalborg, der nikker, når de bliver spurgt, om de ved, hvad regionrådspolitik er. Det er også de færreste af dem, der har planer om at hoppe ind i stemmeboksen, og sætte deres kryds til regionsvalget.

Ved en håndsoprækning var der kun to ud af de 60 elever der vidste, hvad regionrådspolitik er. For at gøre op med det var seks regionrådspolitikere onsdag på charmeoffensiv på Ungevalgsmøde 2017, hvor 60 unge på Tech College Aalborg var mødt op.

quote Jeg har ikke sat mig ind i det, og for at være helt ærlig, vidste jeg ikke, at der var valg til november

Mads Toftegaard, studerende på Tech College

- Jeg ved ikke så meget om det. Jeg har ikke sat mig ind i det, og for at være helt ærlig, vidste jeg ikke, at der var valg til november, siger Mads Toftegaard, der læser til elektriker på Tech College Aalborg.

På Ungevalgsmødet skulle de unge blive klogere på valget og blandt andet diskutere, hvorfor det er vigtigt for netop dem at stemme.

- Det er meget spændende, og man får lidt mere viden omkring det, så man også selv kan få en mening og mere viden om, hvor man skal sætte sit kryds, siger Mads Toftegaard.

Målet med Ungevalgsmøderne er at få flere unge til at stemme. Statistikken viser nemlig, at hvis unge mellem 22 og 29 år stemmer lige så meget som befolkningen generelt, vil der være 100.000 flere stemmer at hente på landsplan.

- Vi skal simpelthen have flere unge til at stemme til regionsvalgt, kommunalvalget, og alle de andre valg, der er. Politikerne gider sgu ikke lytte til de unge, hvis de ikke gider og stemme, siger Anders Andreasen, projektleder hos Ungdomsbureauet.

I løbet af oktober måned skal regionrådspolitikerne ud på 12 forskellige erhvervsskoler i Nordjylland, hvor der også vil blive afholdt Ungevalgsmøde. Det er alle landets regioner og Ungdomsbureauet, der står bag valgmøderne.

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalequizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden