01:28

Ulaa Astman vil indkalde Rebild Kommunes borgmester og direktøren for Nedbrydningsfirmaet IF til et møde, for at få afsluttet striden om sygehusgrunden i Terndrup.

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Region Nordjylland vil holde fredsmøde

Region Nordjyllands formand Ulla Astman vil indkalde alle parter i sagen om den tidligere sygehusgrund i Terndrup til et møde.

Som TV2 Nord tidligere har fortalt har Region Nordjylland solgt den forurenede sygehusgrund i Terndrup til det samme entreprenørfirma, som blev hyret til at rive sygehuset ned og rense grunden. Det skete efter at de to parter var havnet i et tvist om betalingen for opgaven. 

Læs også Tvivl om jordprøver

Sagen endte i et forlig, hvor Nedbrydningsfirmaet overtog sygehusgrunden, som en del af betalingen for deres arbejde.

Det forlig kaldte en ekspert imidlertid på kant med loven, og det fik Rebild Kommune til at reagere med et påbud om at undersøge grunden for forurening på ny.

Da det skete fik Nedbrydningsfirmaet IF tilsyneladende kolde fødder, for de har indtil torsdag endnu ikke underskrevet skødet på ejendommen.

Nu vil Ulla Astman indkalde Rebild Kommune og Nedbrydningsfirmaet IF til et møde for at få lukket sagen.

- Nu er det vist på tide, at Leon Sebbelin, borgmester i Rebild Kommune og jeg mødes med direktøren for IF, Ivan Faldt Pedersen, så vi kan få løst den her sag, siger Region Nordjyllands politiske chef.