Foto: TV2/Nord

Bjarne Laustsen: - Skifergas skal i mølposen!

Vi skal have lagt skifergas endeligt i mølposen, for det skal ikke være en del af den danske energipolitik.

Sådan lyder det fra det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen, efter det er kommet frem, at det franske energiselskab Total dropper at bore efter skifergas i Dybvad.

Han skulle sammen med Folketingets energiudvalg have været på besøg på den mark på Ovnstrupvej ved Dyvbad, hvor Totals boringer foregår. Men på baggrund af de nye oplysninger fra energiministeren og Total er det møde nu aflyst.

- Vi skulle have meldt vores ankomst noget tidligere, så var det blevet stoppet før, for jeg er sikker på at meldingen om, at Total dropper boringerne, hænger sammen med, at vi skulle på besøg, siger Bjarne Laustsen.

Han mener, det er afgørende, at man fra politisk side nu får fulgt op på, hvad Totals planer fremadrettet er, idet selskabet fortsat har koncession - det vil sige retten til at bore efter skifergas andre steder i Danmark.

- Det er klokkeklart på baggrund af dette, at vi skal have lagt skifergas endeligt i mølposen, for skifergas skal ikke være en del af den danske energipolitik, siger Bjarne Laustsen.