LIGE NU:

Borgmester føler sig efterladt i Nordjylland

Birgit Hansen undrer sig over politisk slingrekurs i skifergassag, som, hun oplever, bliver negligeret, fordi det er i Nordjylland.

Totals prøveboringer efter skifergas ved Dybvad har været det helt store samtaleemne de seneste uger. I videoen herover kan de se et interview med Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen, der bestemt ikke er tilfreds med Christiansborgpolitikernes håndtering af sagen og især klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersens udmelding om, at Total kan udvinde gas, hvis prøveboringerne viser tegn på skifergas i undergrunden.

- Det efterlader mig med det spørgsmål, at hvordan kan man sige, at det er okay i Nordjylland, men vi skal hvert fald ikke have noget andre steder. Det undrer jeg mig meget over, siger borgmesteren.

Socialdemokraternes nordjyske folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen hævdede fredag, at Total kan stoppes, selvom de finder skifergas i den nordjysk undergrund.

- Det kan stoppes, hvis ikke de lever op til de miljøkrav, der bliver stillet, når de kommer til at søge om at lave boring med fracking. Der bliver stillet nogle meget stramme miljøkrav, så det kan stoppes, sagde Flemming Møller Mortensen.