00:59

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Samme embedsmænd bag Co2-lager

Det er en lille magtfuld kerne af embedsmænd fra Energistyrelsen, der står bag planerne om både Co2-lager og skifergasboringer i Nordjylland.

Da planerne om et underjordisk Co2-lager dukkede op i Nordjylland i 2008, skete det også uden en offentlig debat - og uden en godkendelse i Folketinget. Formanden for Folketingets Energiudvalg vil nu have ændret loven.

- Det er ikke acceptabelt, at politikerne ikke får en fyldestgørende information, som det er tilfældet i disse to sager. Derfor vil SF tage initiativ til, at vi får ændret lovgivningen, så den slags ikke sker fremover, siger Steen Gade (SF), formand for Folketingets Energiudvalg.

TV2Nord kan i dag afsløre, at en centralt placeret embedsmand var involveret i både co2-planerne og den nuværende prøveboring efter skifergas.

Embedsmanden har på Facebook blandet sig i debatten om skifergas som tilhænger, selv om han har været ansvarlig for at give politikerne en uvildig rådgivning.

Samme embedsmand arbejder i dag ikke længere for Energistyrelsen men for Nordsøfonden, der er en del af boreprojektet i Dybvad.