Klima og skoledagens længde: Unge diskuterer politik
Torsdag skal knap 100.000 elever til valgurnerne. Skolevalg 2019 bliver afgjort og valgkampen er i øjeblikket i fuld gang.
Tre ugers undervisningsforløb kulminerer torsdag, når næsten 100.000 elever sætter deres kryds til årets skolevalg.
I dag var der vælgermøde på Sønderbroskolen i Aalborg.
Kalle Siegsfeldt fra 8.a på Sønderbroskolen, mener, at det særligt er to emner, der kan blive afgørende, når stemmerne tælles op torsdag aften.
- Når vi snakker om klima, så er det noget mange går op i, fordi de ved, at det har effekt på dem selv i fremtiden. Og nu går jeg i en klasse med mange flygtninge, så flygtningepolitik det er også meget vigtigt, fortæller Kalle Siegsfeldt til TV2 Nord.
Tidliger minister besøger skolen
Med til dagens vælgermøde var også en af landets absolutte sværvægtere på den politiske scene.
Folketingspolitiker siden 1987 og fire ministerposter er bare noget af det, som 75-årige Marianne Jelved (R) har med i bagagen.
Hun var imponeret over de unges engagement.
- De er faktisk meget optaget af, hvad det er for et samfund, de skal leve i. De er meget optaget af klimaproblemerne, og nu også hvad der sker i Europa. Det er i hvert fald min erfaring, når jeg taler med de unge, fortæller Marianne Jelved til TV2 Nord.
Og den tidligere minister bifalder, at man laver arrangementer som netop skolevalg.
- Det er vigtigt, at vi bakker op om en aktivitet som den her. De unge skal være bevidste om, at politik handler om holdninger, argumenter, hvem stoler man på, og hvad vil man med sit samfund, siger Marianne Jelved.
Klima var ikke det hotteste debatemne
Efter dagens vælgermøde havde Kalle Siegsfeldt fået mere at tænke over.
Han ville ikke afvise, at hans kryds havde flyttet sig til et nyt parti på stemmesedlen.
Klimaet blev dog ikke helt det hotte debatemne, som Kalle Siegsfeldt havde håbet på.
- Der blev ikke snakket så meget om det. Det var jeg lidt skuffet over, for jeg synes, at det er rigtig vigtigt, og der bliver ikke gjort så meget ved det, som der burde, forklarer Kalle Siegsfeldt.