Seneste nyt:

Dødstrusler er et slag mod vores demokrati

Det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, at vi på dagen, hvor vi fejrer demokratiernes sejr over nazisterne, skal opleve at en borgmester bliver truet på livet. Ikke desto mindre er det, hvad Frederikshavns Birgit Hansen (S) har været udsat for.

Som det vil være de fleste bekendt, er Frederikshavn Kommune presset på økonomien, og fra politisk hold har man vurderet det nødvendigt at forberede nogle ret upopulære beslutninger, herunder skolelukninger.
Det kan man mene om, hvad man vil. Det er sådan set lige det, demokratiet går ud på. At vi må mene, hvad vi vil. Sige, hvad vi har lyst til. Og gøre, hvad der nu falder os ind. Så længe vi holder os inden for lovens ret vide rammer.

Derfor er det beskæmmende, at nogle kan finde på at bringe trusler om voldsanvendelse ind i spillet. Den eller de personer, der er uenige med borgmesteren og hendes politiske kolleger, må jo stille sig op på en ølkasse et sted, arrangere en demonstration, skrive læserbreve – eller hvad de ellers kan finde på. Der er muligheder nok for at blive hørt og gøre sin indflydelse gældende på helt legal vis.

Dødstrusler er afskyvækkende, antidemokratiske og heldigvis meget strafbare. Føj. Lad os håbe, politiet hurtigt får skovlen under den eller de, der står bag dødstruslerne mod Birgit Hansen.