LIGE NU:

Skuffet SF: Nordjylland får mindst ud af aftalen

Skuffelsen er til at tage og føle på hos SF's Lisbeth Bech Poulsen, efter det onsdag kom frem, at Nordjylland kun får knap 400 ud af de 4000 statslige arbejdspladser, der skal flyttes i denne omgang.

- Det er rigtig ærgerligt.

Så kontant er meldingen fra SF's Lisbeth Bech Poulsen, efter regeringen onsdag klokken 13 fremlagde anden del af deres store plan om at sende 4000 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet og ud i resten af landet. 

Ud af de 4000 får Region Nordjylland nemlig kun knap 400, hvoraf de 220 allerede er blevet præsenteret én gang i efteråret 2017 som del af nedlæggelsen af Skat. Og det er for lidt, mener den nordjysk valgte SF'er.

- I det store billede er Nordjylland den region, der får allermindst. Det er rigtig ærgerligt. Sådan var det også sidste gang. Og så er der også tale om en vis genbrug, må man sige, for en del af arbejdspladserne er de nye styrelser i Skat, som vi allerede én gang har fået præsenteret, siger Lisbeth Bech Poulsen til TV2 Nord.

- Lav ikke samme fejl

Hun giver ikke meget for den påstand, at Nordjylland skulle få en passende andel, fordi befolkningen i Danmarks nordligste region svarer til 10 procent af den samlede danske befolkning. 

- Hele idéen er jo, at man skal kigge på det Danmark, der ligger uden for hovedstadsområdet, og der mister vi arbejdspladser i det her spil. Det er rigtig ærgerligt, siger Lisbeth Bech Poulsen, som samtidig ikke føler sig sikker på, om regionen så også rent faktisk får de lovede arbejdspladser.

- Det er rigtig vigtigt, er, at regeringen ikke en gang til laver den fejl, det er, at fjerne lige så mange statslige job, som man tilfører. Det så vi sidste gang, hvor det gik lige op. Øvelsen må jo være at skabe flere arbejdspladser ude i landet, siger hun. 

Regionsrådsformand Ulla Astman mener, at Nordjylland endnu en gang er blevet tildelt alt for få statslige arbejdspladser. Og en arbejdsmarkedsforsker ryster på hovedet over udflytningen.
PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden