LIGE NU:

Knud går i land: Gode råd inden og under stormvejret

Vær opmærksom på trampoliner og andre løse ting, der kan flyve rundt. Her giver Beredskabsstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen gode råd til at håndtere stormvejret.

Der er varsel om storm med vindstød af orkanstyrke i den nordlige del af landet fredag eftermiddag og aften. Derfor er godt at tage sine forholdsregler og forsøge at undgå stormskader.

Lars Høg Schou, der er operativ chef i Beredskabsstyrelsen, fortæller, at man skal tage vejret seriøst. DMI har udsendt et stormvarsel i kategori 2.

quote Man skal lade være med at gå ud, når det stormer allermest. Når det stormer, så kan ting falde ned. Eller det kan storme så meget, at man bliver blæst ind i noget.

Lars Høg Schou, Beredskabsstyrelsen

- Når vi er i kategori 2, så er vi der, hvor ting kan flytte ting. Trampoliner, drivhuse, havemøbler, træer, og andre ting som løse tagsten, siger han.

 - Et er hvis ting flyver rundt i haven, men de kan også risikere at flyve ud på vejen eller ind til naboen og ramme nogen, og så er det alvorligt. Vi ser, at folk bliver ramt af ting, der kommer flyvende. Det kan være bliktage eller træplader. Hvis man er lige der, hvor der er vindstød af orkanstyrke, så skal man passe på, siger Lars Høg Schou.

Gode råd inden storme og orkaner 

- Man skal lade være med at gå ud, når det stormer allermest. Når det stormer, så kan ting falde ned. Eller det kan storme så meget, at man bliver blæst ind i noget. Man skal holde sig inden døre, hvis ikke man absolut skal ud. Vi ser hver gang, at stilladser vælter, og ting flyver rundt, og så kan man blive ramt, siger Lars Høg Schou.

- Hvis man er ude og køre, skal man være opmærksom på væltede træer, eller ting der kan komme flyvende. Man skal mærke efter, om det er nu man lige skal udenfor, fortsætter han.

Trampoliner er udsatte

Hos Sikkerhedsstyrelsen råder de særligt folk til at få fastgjort trampolinerne hjemme i haverne.

- En trampolin har en stor flade, så hvis der kommer et vindstød, kan den blive sendt på afveje. Når det sker, kan ting eller mennesker komme til skade. Man kan overveje at tage den ned eller ind, eller sørge for at den er fastgjort, så den ikke flyver nogen steder, siger pressekonsulent Ninna Andreasen fra Sikkerhedsstyrelsen.

quote Man skal binde sin trampolin fast. Det sker hver gang, og trampoliner smadrer noget

Lars Høg Schou, Beredskabsstyrelsen

Helt konkret kommer man langt med at vende trampolinerne om, og stille noget ovenpå.  

- Man kan fastgøre den med stærke pløkker og nylonsnor, eller vende den på hovedet og ligge tunge ting oven på så som mursten eller lignende, siger Ninna Andreasen fra Sikkerhedsstyrelsen.

Også hos Beredskabet er der opbakning til at have fokus på trampolinerne.

- Man skal binde sin trampolin fast. Det sker hver gang, at trampoliner smadrer noget, siger Lars Høg Schou fra Beredskabsstyrelsen.

 

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden