Region får milliardlån til skandaleramt sygehusbyggeri

Region Nordjylland får lov at låne de 1,2 milliarder kroner, ekstraregningen lyder på.

Region Nordjylland har fået ok fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet til at låne penge til at dække hele budgetoverskridelsen på byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital.

- Det er en fantastisk nyhed - den har vi ventet på længe. Det betyder, at vi er et stort skridt videre med fremtidens universitetshospital. Det giver samtidig vores medarbejdere, der arbejder med byggeriet fornyet håb og glæde, og det er jeg rigtig glad for, siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V).

Den seneste melding er, at byggeriet kommer til at koste 6,4 milliarder kroner. Det oprindelige budget var på 5,2 milliarder.

Styr på projektet

I tilsagnet til lånet har Ministeriet noteret sig den analyse, et eksternt byggefagligt advisory board er kommet med på udfordringerne i projektet. Den viste, at regionens styring af byggeriet på en række områder har haft alvorlige mangler. 

Det er der rettet op på nu, meddeler regionen.

- Vi har lavet et kæmpe stykke arbejde med at rette op på projektet, og det er glædeligt, det også har båret frugt overfor Indenrigs- og sundhedsministeriet, og at tilliden er genoprettet. Vi har inviteret dem helt indenfor i maskinrummet, og de har set alt, hvad vi har lavet med hensyn til styring af tid, økonomi, risiko samt de organisatoriske tiltag, vi har gjort, siger projektdirektør Martin Kjær.

Det eksterne advisory board kommer også løbende til at rådgive regionens topledelse om projektet.

- Det er helt afgørende tiltag, vi har sat i værk, og der er ingen tvivl om, at vi står et godt sted i dag med netop disse tiltag. Det er hele fundamentet for at komme godt i mål, siger Mads Duedahl.SYGEHUSBYGGERIET

Sygehusbyggeri

Region får milliardlån til skandaleramt sygehusbyggeri

220122 19 Nyt hospital overskrider budget VO+AT Still

Så er den gal igen-igen: Der er fundet endnu flere fejl på sygehusbyggeri

Peder Hvelplund

play Efter ny sygehusskandale: Giver skylden til 'den store sundhedsarkitekt' Lars Løkke

090323 RÅ Aalborg nye supersygehus - vandskader fra TV2 Subclip Still

play Trods forsinkelse afviser direktør: - Vores scannere samler ikke støv

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland