01:21

Rådmand: Radikaliserede grupper findes ikke i Aalborg

Selvom flere personer er anholdt i Aalborg som led i en landsdækkende antiterroraktion, betyder det ikke, at byen er hjemsted for radikaliserede grupperinger, mener Nuuradiin Hussein.

Nuuradiin Hussein tøver ikke, da han bliver spurgt.

- Jeg mener absolut ikke, at der er grund til at være bekymret.

Den fungerende familie- og beskæftigelsesrådmand i Aalborg Kommune har flere års erfaring som SSP-medarbejder i den østlige del af Aalborg, hvor to af gårsdagens anholdelser fandt sted.

Det er klart, at når sådan noget som i går sker, så bliver man utryg og bekymret – og med rette. Det forstår jeg godt. Men der er bare ikke grund til at gå og være bekymret.

Nuuradiin Hussein, fungerende familie- og beskæftigelsesrådmand (S)

Af samme grund maner han til besindighed, når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt Aalborg nu skal betegnes som en by, der potentielt huser radikaliserede grupperinger.

- Det er klart, at når sådan noget som i går sker, så bliver man utryg og bekymret – og med rette. Det forstår jeg godt. Men der er bare ikke grund til at gå og være bekymret, siger Nuuradiin Hussein (S).

Han forklarer, at Aalborg Kommune siden 2013 har haft en fastlagt strategi imod radikalisering. En strategi, som ifølge rådmanden har virket. Ikke mindst fordi opgaven har været fælles. Fælles mellem kommune, politiet og alle de foreninger og klubber, hvor eksempelvis unge, der kunne være i risikozonen, færdes.

- Forebyggelse, forebyggelse, forebyggelse! Det handler om at have fokus på de stærke fællesskaber, forklarer Nuuradiin Hussein om indsatsen, som kommunens SSP-medarbejdere er dybt involverede i.

Læs også Terrormistænkt varetægtsfængslet i fire uger

- Og det, mener vi, er svaret på, hvordan man sikrer, at vi bliver ved med at have en kommune, hvor der er plads til alle og god sammenhængskraft, forklarer Nuuradiin Hussein.

Men selvom han altså ikke mener, at der som sådan findes radikaliserede grupper eller miljøer i Aalborg, giver gårsdagens anholdelser i Aalborg alligevel stof til eftertanke hos Nuuradiin Hussein.

Han vil nu arbejde på at igangsætte en undersøgelse, der eventuelt kan afklare, om kommunen kunne have handlet anderledes i forhold til de personer fra Aalborg, som er anholdt i terrorsagen.

- Så skal vi have undersøgt, hvad vi ved om dem. Hvem har de været i kontakt med ved kommunen? Burde vi have handlet anderledes? Kan vi lære noget af det, siger Nuuradiin Hussein.