SENESTE NYT:

TV2s krimireporter om terrorsigtede: En af dem ejer en køreskole - en anden et flyttefirma

Ved Københavns Byret kom det torsdag frem, at flere af de ni sigtede i terrorsagen er selvstændigt erhvervsdrivende.

De ni sigtede ligner ved første øjekast helt amindelige mennesker, og de har tilsyneladende også ganske almindelige job.

Det fortæller TV2s krimireporter Janni Pedersen fra retten, hvor hun torsdagen igennem har dækket terrorsagen intensivt for både TV2, TV2 News og TV2 Nord.

- Mange af de sigtede er selvstændige virksomhedsejer - én har et flyttefirma, én har en køreskole, men  jeg kan ikke konkret sige, hvem de er, og hvor de kommer fra, fordi der er navneforbud, fortæller Janni Pedersen. 

quote Han er en yngre mand med kort, krøllet hår iført en grå-beige skjorte og var meget tilstedeværende. Han sad stille og roligt i retten. Han talte fuldstændig flydende dansk.

Janni Pedersen, TV2s krimireporter

Alle de ni anholdte er sigtet efter terrorparagraffen, dog forskellige dele af den. Syv af de sigtede nægter sig skyldige.

Offentligheden har indtil videre ikke fået mange informationer om de sigtede.

- Det er lukkede grundlovsforhør. Det betyder, at vi blot har fået læst sigtelsen højt, og så har vi altså set de sigtede, vi har hørt deres navne, vi ved, hvor de kommer fra, hvor gamle de er, vi kender deres adresse og så videre. Men i og med at der er navneforbud, må jeg ikke nævne noget konkret om dem. Men vi har at gøre med en samlet flok på mellem 19 og 38 år, siger TV2-reporteren.

Anholdt i Aalborg er en yngre mand med krøllet hår

Onsdag anholdt politiet to personer på adresser i Aalborg. Den ene - en mand - er torsdag aften ved 22-tiden fortsat i grundlovsforhør og dermed indtil videre sigtet efter den strenge terrorparagraf.

- Han er en yngre mand med kort, krøllet hår iført en grå-beige skjorte og var meget tilstedeværende. Han sad stille og roligt i retten. Han talte fuldstændig flydende dansk, men alle de sigtede har ikke danskklingende navne, fortalte TV2s krimireporter Janni Pedersen.

Reporteren forsøgte i dag at komme i kontakt med den anden mand fra Aalborg-området, som også blev anholdt, men senere løsladt igen efter en afhøring på 2-3 timer. Han er dog fortsat sigtet i sagen.

Hverken manden selv eller hans far ønskede at tale med TV2.

Han oplyser dog, at han formentlig har været interessant for politiet, fordi han har en vag forbindelse til en af de øvrige sigtede.

- Man har formentlig fået øje på ham, fordi han på et tidspunkt har udleveret sin adresse til en af de sigtede i sagen, men ellers har han ikke noget med sagen at gøre. I hvert fald ifølge ham, fortæller Janni Pedersen.

Venus Venue

play Twerking og debat sætter fokus på køn, krop og ligestilling

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Venus Venue

play Twerking og debat sætter fokus på køn, krop og ligestilling

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Til forsiden

Til forsiden