LIGE NU:

Asylcentrene i Hanstholm og Vesløs lukker

Udlændingestyrelsen har besluttet, at der ikke længere skal udbydes asyldrift i Thisted Kommune, hvilket medfører, at Vesløs Asylcenter lukker den 1. januar 2018, mens Hanstholm Asylcenter lukker 31. marts 2018.

Asylsansøgertallet er faldet i Danmark, og derfor har Udlændingestyrelsen besluttet, at der ikke længere skal udbydes asyldrift i Thisted Kommune.

Det medfører, at Vesløs Asylcenter lukker ved årets udgang, mens Hansholm Asylcenter fortsætter indtil den 31. marts 2018. Det oplyste Thisted Kommune til personalet på asylcentret mandag, skriver LimfjordUpdate.dk

- Vi har været glade for at drive asylcentre i Thisted Kommune og har også høstet meget ros og anerkendelse for vores måde at håndtere opgaven på. Vi har dog hele tiden vidst, at opgaven var afhængig af antallet af asylansøgere og tager derfor beslutningen om lukningen i Thisted Kommune til efterretning, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen (K).

Thisted Kommune har drevet asylcentre for Udlændingestyrelsen siden 2009, hvor antallet af asylansøgere har varieret mellem 200 og 1200 beboere. Da antallet af asylansøgere var på sit højeste, var der ansat mere end 200 personer på kommunens asylcentre.

I dag er der omkring 300 asylansøgere og 25 fastansatte medarbejdere på de to centre.