Danmarks bedste økologiske mælk kommer fra Thy

Det økologiske landbrug Gyrup ved Snedsted vandt lørdag Børsens Smagspris for sin sødmælk.

Sødmælk fra Gyrup er ikke sådan noget, man finder på morgenbordene rundt omkring i Nordjylland. Faktisk forhandles det udelukkende i Irma-supermarkederne på Sjælland og i hovedstaden. Men ikke desto kan Nordjylland bryste sig af, at det økologiske landbrug i Thy laver Danmarks bedste sødmælk.

Det blev slået fast lørdag, da sødmælken fra Gyrup vandt Børsens Smagspris på Børsens Fødevarekonference i København. Det skriver Limfjordupdate.dk.

Her havde seks danske topkokke blindsmagt 11 forskellige økologiske sødmælk for at finde frem til den bedste. Og Brian Mark Hansen (Søllerød Kro), Mark Lundgaard (Kong Hans), Jonas Mikkelsen (Frederiksminde), Francis Cardenau (Le Sommelier), Per Thøstesen (Bistro Boheme) og Jeppe Foldager (Alberto K.) var ikke i tvivl - sødmælken fra Gyrup var den bedste.

Det særlige ved Gyrup-mælken, som produceres af Thise Mejeri, er, at Gyrups køer græsser i Nationalpark Thy. 


Seneste nyt

fra Nordjylland