Seneste nyt:

Flere tusinde bevilget til friluftsprojekter i Nordjylland: Klitmøller Friskole får bålhytte til børnene

En ny bålhytte kommer til at betyde røde kinder og snobrød hos børnene i den blæsende by.

Den kommer til at stå på endnu flere udendørsaktiviteter på Klitmøller Friskole i fremtiden. De har nemlig fået bevilget 100.000 kroner til en bålhytte med udekøkken.

Friluftsrådet har valgt at støtte den udeundervisning, som blev en nødvendighed under coronanedlukningen for at mindske smitterisikoen. I den forbindelse er der skudt gang i 15 udendørsprojekter i Region Nordjylland. 

Og muligheden for mere udendørsliv glæder Morten Duus, skoleleder på Klitmøller Friskole:

- Det blæser 350 dage om året i Klitmøller, så udeaktiviteter kan tit blive en ret kold omgang, siger han og uddyber: 

- Så vi ville gerne prøve at søge nogle penge ind til at lave en mulighed for, at byens borgere, spejderne og skolen havde et uderum med mulighed for at skærme af for vinden, så man kan lave lidt flere aktiviteter.

Den markante tilflytning til Klitmøller betyder, at både Klitmøller Friskole og Børnehus samt Klitmøller Spejderne er i kraftig vækst, og derfor har brug for flere udearealer.
Den markante tilflytning til Klitmøller betyder, at både Klitmøller Friskole og Børnehus samt Klitmøller Spejderne er i kraftig vækst, og derfor har brug for flere udearealer.
Foto: Tommy Hald, TV2 Nord

Flere tusinde til museum

Udover bålhuset i Klitmøller, så har Vesthimmerlands Museum også fået 77.500 kroner til at udvikle undervisningsmateriale og udendørs formidlingsforløb, som kombinerer læring i historie, natur og musik. 

Også foreningen Vild med Rebild kan sætte gang i at etablere udearealer på skolerne i området efter at have fået 100.000 kroner. I alt får 15 projekter i hele Nordjylland tildelt 816.000 kroner.

- Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til, at børn i skoler og dagtilbud kommer mere ud, siger direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll, og forklarer, at pengene bevilges med et krav om samarbejde med lokale initiativer:

- Vores håb er også, at børnene bliver præsenteret for det lokale foreningsliv og måske får lyst til at dyrke friluftsliv i fritiden, siger hun.


Se historen på video herunder: