LIGE NU:

Hornmine er fjernet fra Hanstholm Havn og sprængt

Den hornmine, der tidligere onsdag blev afleveret på havnen i Hanstholm, er nu uskadeligtgjort, efter den onsdag aften blev sprængt under vand fem kilometer ud for Vigsø Bugt.

Søværnets Dykkertjeneste er sejlet ud med den hornmine, der onsdag formiddag blev læsset af på Hanstholm Havn. Minen skal sprænges under vand og er nu så langt væk fra havnen, at politiet ophæver sin afspærring. Det fortæller Midt og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sejler til søs med minen

Eksperter fra Søværnets Dykkertjeneste vurderede på Hanstholm Havn, at minens detonator og sprængladningen på 227 kilo var intakt. Derfor sejlede minørerne med hjælp fra en lokal erhvervsdykker ud med minen for at sprænge den under vand.

Minørerne sprang minen i Vigsø Bugt fem kilometer ud for kysten, hvor havbunden er egnet til det. Det skete onsdag aften omkring klokken 20.30. Inden da blev der lavet nogle mindre sprængninger for at advare havets dyreliv.

Ros til de lokale

Midt- og Vestjyllands Politis indsatsleder roser de lokale for deres samarbejdsvilje.

- De har virkelig været nemme at samarbejde med og fortjener stor tak. De har uden brok og besvær fulgt myndighedernes anvisninger og var effektive i forbindelse med evakueringen. Det betyder jo rigtig meget, at vi hurtigt får ryddet området og får arbejdsro til opgaven, lyder det fra Michael Leander, politiassistent og indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Han fortæller, at også Hanstholm Havns personale, Beredskabsstyrelsen, hjemmeværnet og øvrige ekspertberedskaber har leveret en rigtig flot og professionel indsats i forbindelse med opgaven.

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

Til forsiden

Til forsiden