Ingen Thy Kommune: Resultat kommer bag på borgmester

Der var stor splittelse mellem nord og syd i kommunen.

Thisted Kommune skal blive ved med at hedde Thisted Kommune.

Et flertal af kommunens borgere var ikke interesseret i en navneændring til Thy Kommune, og det har politikerne nu valgt at rette ind efter. 

- Jeg synes, det var en god ide, da jeg fik den. Der var så ikke helt opbakning til idéen, lyder det fra Thisted Kommunes borgmester Niels Jørgen Pedersen (V).

Efter borgmesteren kom med forslaget, fik kommunens borgere mulighed for at deltage i en digital borgerhøring. 

Her stemte 62,5 procent for at beholde det nuværende navn, mens 35,5 procent hellere ville skifte navn til Thy Kommune. To procent kunne ikke vælge mellem de to. 

En splittet kommune

Mens størstedelen af borgerne i den sydlige del af kommunen ønskede en navneændring, ville borgerne i den nordlige del, hvor der bor flest, hellere beholde det nuværende navn. 

Navneændringen var tirsdag aften på dagsordenen på et kommunalbestyrelsesmøde, og det var her, at politikerne besluttede at følge borgernes ønske.

Thy-brandet

I 2007 blev de tre kommuner Sydthy, Thisted og Hanstholm Kommuner sammenlagt til Thisted Kommune under kommunalreformen. 

Allerede dengang var der stor forskel på, hvad man ønskede kommunen skulle hedde.

- Jeg havde forventet, at vi var nået så langt, at Thy-brandet var groet så meget, at vi nu var klar til at hedde Thy. Det må jeg indrømme, fortæller borgmesteren. 

- Men det gik, som det gik. Vi prøvede, fik et svar og tog en beslutning. 

Resultatet betyder også, at Niels Jørgen Pedersen (V) nu lukker og slukker debatten. Han kommer i hvert fald ikke til at tage snakken op igen.

- Det ser ikke ud til, at der er opbakning til det, så den skal vi nok lade ligge, siger han.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland