Foto: Pressefoto- Thisted Bryghus

Innovative Thisted Bryghus kåret som Årets Bryggeri

For andet år i træk går prisen som Årets Danske Bryggeri til Thisted Bryghus.

Der er sket meget med Thisted Bryghus siden etableringen i 1902 og siden den første økologiske pilsner derfra så dagens lys. Bryghuset er i dag et af Danmarks stærkeste, når det kommer til nytænkning af specialøl, og den status er mandag blevet godt og grundigt cementeret.

For andet år i træk bliver Thisted Bryghus nemlig kåret som Årets Danske Bryggeri af den landsdækkende forening Danske Ølentusiaster. Det står klart, efter foreningens medlemmer har afgivet deres stemmer. Og det er ikke en beslutning, der kommer bag på Flemming Starcke-Jensen, regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland.

- Thisted Bryghus har vundet prisen som Årets Danske Bryggeri, fordi det er innovativt og har lanceret mange nye øl, samtidig med at det har holdt fast i de gamle klassikere. Den nye brygmester har sat gang i nye, spændende ølserier, hvor flere af øllene har været med i top 10 over de bedste ølnyheder flere gange, siger Flemming Starcke-Jensen.

Det er brygmester Antoni Aagaard Madsen, som kom til Thisted Bryghus i 2012 og tog over efter Peter Klemensen, der har hevet den ene pris efter den anden hjem til bryghuset med sine nye måder at lave øl på.

Blandt andet har han lanceret en serie øl, hvor humlen er erstattet med ingredienser fra Thy Nationalpark - havtorn, porse, hyben, birk og malurt - og en serie amerikanske øl med navne efter USA's store byer. Og så er han manden bag Cold Hawaii-øllene også.

Det arbejde resulterede i et rigtig godt år, hvad angår hæderspriser, i 2015, hvor Thisted Bryghus første gang blev kåret som Årets Daske Bryggeri og også som årets regionale bryghus. Dermed fortsætter brygmesteren og -huset den gode stime.

- Det er en meget stor ære for andet år i træk at modtage titlen Årets Danske Bryggeri. Vi får blandt andet titlen, forid vi formår at brygge både gode hverdagsøl og øl, hvor brygmester Antoni Aagaard Madsen gør sig særligt umage for at udfordre forbrugerne med nye smagsoplevelser, ikke mindst baseret på råvare fra Nationalpark Thy, siger bryggeridirektør Aage Svenningsen til Limfjordupdate.

Medarbejderne på Thisted Bryghus fik den gode nyhed overbragt klokken 15 mandag eftermiddag.

00:42

Året bedste bryggeri mener ølentusiaster.

Luk video