02:26

Klitmøller er årsagen til, at Thisted i 2017 var det sted i landet, hvor hus priserne steg mest.

Klitmøller hiver huspriserne i Thy voldsomt i vejret

Husene bliver revet væk i Klitmøller, og det har banket kvadratmeterprisen op på 19.000 kroner.

Det er en prisstigning, de bestemt ikke er vant til i Thy - på bare et år er det blevet 18 procent dyrere at købe helårs- og sommerhuse i Thisted Kommune. Noget, der gør området til det sted i landet, hvor priserne er steget næstmest.

Og forklaringen? Den er ganske simpel: Klitmøller og det populære Cold Hawaii.

På få år er den lille kystby blevet så kendt, at den lokale ejendomsmægler har mere end almindeligt svært ved at følge med efterspørgselen, selv om kvadratmeterprisen på huse ved Klitmøller er næsten 16.000 kroner højere end i naboområderne.

Sommerhus købt i blinde

- Vi sælger dem næsten med det samme, når vi har et hus til salg i Klitmøller, siger Jørgen Gravesen fra EDC.

De var bange for, at vi solgte det, inden de nåede at komme herop og se det.

Jørgen Gravesen, EDC

For at understrege sin pointe fortæller han historien om et af de seneste sommerhuse, han har solgt i kystbyen - det gik til et par fra København, der uden videre betalte de 1,6 millioner kroner, huset kostede, uden nogensinde at have set dem.

- De var bange for, at vi solgte det, inden de nåede at komme herop og se det, siger Jørgen Gravesen om dén lynhandel.

- Det er det hele værd

Nogle af dem, der netop har købt sommerhus i området er Karen Novak og Jens Søndergaard, som til daglig bor på den modsatte side af Jylland, lidt syd for Aarhus. De har spejdet efter det rette sommerhus i flere år og har netop lagt 1,8 millioner kroner for huset ved Klitmøller.

Dyre kvadratmeter, kan man mene, men de ser det som en god investering. 

Læs også Her steg huspriserne mest i 2017: 4 nordjyske kommuner i top 15

- Vi tænkte, at det her område nok er sådan et sted, hvor der bliver ved med at være en lille smule rift om husene de næste mange år, siger Karen Novak.

- Du kan spørge nærmest hvem som helst i Danmark - alle ved, hvor Klitmøller ligger. Der er en helt speciel atmosfære her, som du ikke får andre steder. Det blæser, ja, og det regner lidt engang imellem, men det er det hele værd, supplerer Jens Søndergaard.