01:46

Krybskytter er på spil ved Hanstholm. Krondyr er blevet skudt uden for jagtsæsonen,der først går igang fra 1 november - der er angivelet blevet skudt fra en kørende bil. Naturstyrelsen ser med stor alvor på den ulovlige jagt

Kronhjort måtte aflives efter at krybskytte havde ramt den i benet. Naturstyrelsen ser med stor alvor på den ulovlige jagt. Foto: TVMIDTVEST Foto: Foto: TVMIDTVEST

1 af 2

Krybskytter på spil i nationalparken

Kronhjort måtte aflives efter at krybskytte havde ramt den i benet. Naturstyrelsen ser med stor alvor på den ulovlige jagt.

Hanstholm Vildtreservat, der er en del af Nationalpark Thy, har hen over sommeren flere gange været plaget af krybskytter - og for nylig var den gal igen.

Det oplyser TVMIDTVEST.

En lokal borger bemærkede under en gåtur en såret kronhjort. Hjorten var skudt i det ene forben og måtte aflives af en schweisshunde-fører.

Jagten på kronvildt går først ind den 1. november - derfor er der ikke tvivl om, at det var en krybskytte, der var på spil, og vildtkonsulent Tommy Hansen fra Naturstyrelsen Thy ser med stor alvor på sagen. 

Han peger på, at kronhjorten formentlig har lidt i længere tid.

- Hvis det havde været en normal jagtsituation, ville dyret være eftersøgt af en schweisshunde-fører og aflivet kort tid efter. Her har dyret humpet rundt med smerter i benet i lang tid, siger han til TVMIDTVEST.

Vildtkonsulenten regner med, at krybskytten har skudt hjorten fra en bil. Han peger på, at jagten ikke kun er farlig for dyrene.

- Hvis krybskytterne skyder så dårligt, som de angiveligt gør, skyder de også nogle skud forbi. Og så er der risiko for, at riffelkuglen kan ramme både biler, mennesker og huse, siger han.

Naturstyrelsen beder nu de lokale være ekstra opmærksomme i området for at komme den ulovlige jagt til livs.