LIGE NU:

Ny forskningsenhed i Thisted sikrer bedre faglighed på Aalborg Universitetshospital

Den nye forskningsenhed i Thisted skal skabe samarbejde på tværs af faglighed og afdelinger.

Siden 2018 har Aalborg Universitetshospital arbejdet målrettet på at få forskning på alle hospitalets matrikler. Nu virker det til, at målet er kommet nærmere. 

I april oprettede universitetshospitalet nemlig en ny forskningsenhed i Thisted. En forskningsenhed, der skal være med til at sikre et stærkt fagligt og forankret universitetshospital, fortæller Asbjørn Mohr Drewes, der er overlæge og professor.

- Forskning er væsentlig for fortsat at sikre god og effektiv behandling. Som universitetshospital er det væsentligt, at forskning er til stede alle steder, så det foregår så tæt på den kliniske hverdag som muligt. På den måde kan forskningen hurtigt omsættes i behandlingen, siger han.

Asbjørn Mohr Drewes skal bidrage til forskningsenheden. Han er blandt dem, der skal være med til at skabe de bedste rammer for det nye forskningsmiljø i Thisted. Det skal han blandt andet gøre ved at hjælpe med sparring, dele ud af erfaring, men også ved at opmuntre dem, der går med overvejelser om at forske.

Samarbejde på tværs af faglighed og afdeling

I modsætning til andre steder er forskningsenheden i Thisted ikke tilknyttet et bestemt speciale eller afdeling, men derimod hele matriklen. Asbjørn Mohr Drewes mener, at det er med til at skabe et godt samarbejde på tværs af både fagligheder og afdelinger.

- Ligesom, at behandlinger ofte styrkes af tværfagligt samarbejde, er det samme ofte tilfældet med forskning. Der er i det hele taget en rigtig god stemning og et stort engagement omkring forskningsenheden og det styrker helt sikkert også fællesskabet i det kliniske arbejde, siger han.

Den samme optimisme og opbakning er der fra matrikelchefen i Thisted.

- Vi har et godt samarbejde på tværs af specialer og fagligheder her på matriklen, og det bliver helt sikkert styrket af en fælles forskningsenhed, siger Grethe Irene Kirk.

28967

Sensommerfest: Store Brønderslev Marked bliver til noget, hvis det står til arrangørerne

40_percent

play Uheldsbilist tog selv på skadestuen, før ambulancen ankom

Mads Niemann

Hvordan smager Nordjylland?

Joakim Mæhle

Joakim Mæhle fra Østervrå cementerede dansk sejr

28967

Sensommerfest: Store Brønderslev Marked bliver til noget, hvis det står til arrangørerne

40_percent

play Uheldsbilist tog selv på skadestuen, før ambulancen ankom

Til forsiden

Til forsiden