02:12

Politiet har afhørt de hollandske fiskere, der sejlede over en Thorup Strand-fiskers garn.

Politiet har afhørt de hollandske fiskere, der sejlede over en Thorup Strand-fiskers garn.

1 af 2

Rasende Thorup Strand-fisker: Der er ingen kontrol med hollænderne

Formanden for Thorupstrand Kystiskerlaug kalder på mere kontrol, efter en hollandsk fisker angiveligt skulle have ødelagt fiskeudstyr for 275.000 kroner.

Fiskerne på Thorup Strand er rasende. 

- Det er rockermetoder til havs, siger Thomas Højrup, formand for Thorupstrand Kysterfiskerlaug.

Han kalder på flere rutinemæssige tjek fra Fiskerikontrollen, efter en hollandsk fisker skulle have ødelagt fiskeudstyr for 275.000 kroner i onsdags.

- De terroriserer ham, ødelægger hans grej, og så sejler de henover hans fiskeplads i to et halv døgn. Værre overfald skal man lede længe efter, siger Thomas Højrup.

Episoden i onsdags fandt sted i Skagerak, hvor den hollandske trawler sejlede henover fiskegarnet, som den danske fisker Karsten Nielsen havde sat ud. Ifølge Thomas Højrup var motivet at skræmme den danske fisker væk. 

Læs også Hollandsk trawler mødt af politiet - anmeldt for at sejle uforsvarligt

Nordjyllands Politi afhørte fredag morgen de hollandske fiskere, og de har nu sendt sagen videre til Søfartsstyrelsen, der skal afgøre skyldsspørgsmålet, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Skals.

- Han (den hollandske fisker red.) erkender, at han har været på stedet, og det kan vi også se på skibenes log. Sagens kerne er, om der er nogen, der har gjort noget forkert, og vi kan så se, at den hollandske trawler sejler hen over den danske skippers fiskegarn, siger Henrik Skals.

Det har ikke været muligt for TV2 Nord at få en kommentar fra hverken den hollandske fisker eller Fiskerikontrollen.