LIGE NU:

Skak: Stormesteren fra Mors

Den 21-årige Jesper Thybo fra Nykøbing Mors har opnået det, som sker meget sjældent - at kunne kalde sig stormester i skak.

For bare 15. gang i danmarkshistorien kan en dansker kalde sig stormester i skak.

- Det er helt fantastisk, det er noget, jeg har kæmpet for i 13-14 år, og når det så endelig går i opfyldelse, er det virkelig dejligt, siger den nye stormester i skak, Jesper Thybo fra Nykøbing Mors.

Passionen for skakspillet har altid været der for Jesper Thybo, der bruger mange timer ved computeren, hvor han grundigt analyserer sine egne partier, for at finde ud af, hvad han kunne have gjort bedre i givne situationer.

- Jeg lærte at spille skak, da jeg var lille, og så blev jeg fascineret af det. Jeg kunne godt lide det strategiske i det, hvor man kan vinde over sin modstander ved at bruge sit intellekt, siger Jesper Thybo.

Og det med at være stormester, det er noget ganske særligt.

- Det er rigtig stort, for det er meget svært at blive stormester. Jeg tror kun, at der er 15, der er blevet stormester før Jesper. Og det er bestemt ikke noget, der sker hver dag, og det tager lang tid at nå det høje niveau, han har nået, siger Claus Hansen, der er holdleder i Morsø Skakklub.

Skal også passe sine lektier

Men selv om den skakspillende morsingbo nu er stormester, skal en træningsuge på 25 timer balanceres med både skole og lektier.

- Det er selvfølgelig ikke altid nemt, men jeg synes, at det har fungeret rigtig godt med den fireårige linje, jeg har haft på mit gymnasium. Men der er selvfølgelig noget, der skal læses op på, når man kommer hjem fra en turnering, siger Jesper Thybo.

Og med den prestigemæssige titel som stormester har den 21-årige skakspiller ikke tænkt sig at stille brikkerne fra sig.

- Jeg skal spille med om danmarksmesterskabet i april, hvor mit mål er at blive danmarksmester, og så har jeg et mål om at komme i top-100 i verden, siger Jesper Thybo, der lige nu ligger omkring nummer 300 på verdensranglisten.