Torsdag morgen tager Thisted Bryghus det første spadestik til deres historisk dyre udvidelse på 30 millioner kroner, som skal sikre bryghusets fremtid. Foto: Henning Bagger (Ritzau/Scanpix)

Thisted Bryghus skal moderniseres: Første spadestik tages i dag til historisk dyr udvidelse

Torsdag morgen tager Thisted Bryghus det første spadestik til deres historisk dyre udvidelse på 30 millioner kroner, som skal sikre bryghusets fremtid.

Et spritnyt bryggeanlæg, en helt ny bygning og en gangbro til besøgende er blot nogle af de ting, der bliver en del af Thisted Bryghus, inden året er omme.

Thisted Bryghus har nemlig valgt at lave en historisk dyr udvidelse og renovering af bryghuset, og torsdag morgen tager de det første spadestik.

Det er blandt andet de 60 år gamle anlæg til at brygge øllen i, der skal skiftes ud. Foto: Henning Bagger (Ritzau/Scanpix)

- I dag er en milepæl for Thisted Bryghus. Vi stikker spaden i jorden til den største investering i bryghusets historie. Et spadestik, der skal være med til at fremtidssikre Thisted Bryghus, siger Administrerende direktør Aage Svenningsen.

Bryghuset udvider med 30 millioner kroner, og for de penge skifter de blandt andet deres 60 år gamle anlæg ud med et nyt.

- Det nuværende anlæg er slidt og det er også her, vi har vores flaskehals: vi har udfordringer med at få brygget det øl, vi har brug for, fortæller Administrerende direktør Aage Svenningsen.

Læs også Thisted Bryghus udvider: Millioninvestering skal sikre fremtiden

Det er lokale håndværkere, der skal stå for ombygningen, og bryghuset har også brugt lokale rådgivere og lokale ferniseringer til projektet.

Bryghuset forventer, at de kan tage det nye brygværk i brug den 1. december 2019.

"Bygningen tager sig ud som en industribygning anno 2019, med respekt for de nuværende gamle bygninger og respekt for Thisted Bryghus’ placering i byen", siger Administrerende direktør Aage Svenningsen. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Udvidelsen skal sikre bryghusets fremtid. Foto: Henning Bagger (Ritzau/Scanpix)

Thisted Bryghus et et prisvindende nordvestjysk bryghus, som har brygget øl siden 1899. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix