Tiltrængte lejeboliger i Klitmøller er udskudt
Foto: Dansk Bygningsarv
40-50 familier efterspørger lige nu udlejningsboliger i populære Klitmøller, men de må væbne sig med tålmodighed.
Flere og flere mennesker over hele det ganske land har fået øjnene op for, hvad de kan ude i Klitmøller. Og det får dermed også efterspørgselen på boliger i den gamle fiskerby til at stige - i særdeleshed efterspørgselen på udlejningsboliger. Det skriver Limfjordupdate.dk.
- Der er ikke noget at sige til, at folk i en verden, hvor tingene går hurtigere og hurtigere, måske ikke lige har mod på at købe fast ejendom i første omgang, men derimod gerne vil have noget, de kan leje. Så det arbejder vi benhårdt på at give dem, siger Søren Skole, direktør for Thisted Bolig.
Desværre har det lidt lange udsigter for de 40-50 familier, der står og tripper for at få lov til at flytte til området. Et projekt om at bygge almene boliger på byens gamle campingplads er nemlig netop blevet skudt til hjørne, skriver Limfjordupdate.dk.
- Det er rigtig ærgerligt, at projektet er midlertidigt stoppet, men der var desværre lige de sidste detaljer, der ikke faldt på plads. Men vi arbejder videre og bliver ved med at undersøge mulighederne, siger Søren Skole til Limfjordupdate.dk.
Han understreger, at det ikke er opbakning fra Thisted Kommune, der mangler for at realisere de tiltrængte boliger, selv om der nu har været tale om at bygge nyt i Klitmøller de seneste tre-fire år.
- Det er en lang og kompliceret proces, men vi ved, at grundlaget er derude. Politikerne i kommunen, hvis vi ellers har tolket dem rigtigt, ser stort potentiale i Klitmøller. Der er rigtig mange mennesker, der gerne vil have del i fællesskabet herude, men når det kommer til at lave en samlet boligstrategi for Thisted Kommune, spænder Klitmøllers beliggenhed alligevel lidt ben, siger Søren Skole.
Han håber, at Thisted Bolig og Thisted Kommune sammen kan finde nye muligheder for at bygge flere boliger i den ellers fuldt udbyggede Klitmøller.
- Jeg tør ikke sige, hvornår det kan blive. Der er brug for det lige nu, men så hurtigt kan vi selvfølgelig ikke arbejde. Jeg håber dog, at 2017 bliver året, hvor vi kan tage det første spadestik. Enigheden er der, vi skal bare lige have praktikken til at gå op også, siger Søren Skole.