LIGE NU:

Tjetjenere skabte utryghed på Thisted Rådhus

En stor gruppe tjetjenere skabte torsdag utryghed på Thisted Rådhus, Personalet tilkaldte politiet, der sendte flere patruljevogne til stedet.

En tvangsfjerning af en kvindes børn, fik en stor gruppe mennesker til at møde op på Thisted Rådhus torsdag eftermiddag. Det var en gruppe på omkring 20-30 tjetjenere, der opførte sig larmende i forhallen, det skriver Limfjordupdate.

Den store gruppe larmende mennesker fik personalet på rådhuset til at føle sig utrygge, og de tilkaldte derfor politiet. Der blev sendt flere patruljevogne til stedet for at få styr på situationen. 

Tjetjenerne var på rådhuset i protest mod en tvangsfjerning af en tjetjensk kvindes børn. Kvinden og børnene bor på Hanstholm asylcenter, hvor personalet fik mistanke om at børnene blev mishandlet. Børnene på et, tre og seks år blev derfor sendt til undersøgelse. Retsmedicinere kunne konstatere at to af børnene har været udsat for mishandling og derfor blev børnene fjernet.

Gemytterne faldt til ro efter at Direktør Lars Sloth tog et møde med kvinden. Thisted Kommune har valgt ikke at melde tjetjenernes protestaktion på rådhuset til Politiet.