Trawlerkrig i Skagerak: - Det er lidt som et rockeroverfald

En fisker i Thorup Strand har meldt en hollandsk kollega til politiet for at have sejlet udstyr i stykker.

Fiskegrej for 175.000 kroner er blevet ødelagt på båden Kikani3 i Thorup Strand. Ifølge kystfisker Karsten Nielsen er det en hollandsk bomtrawler, der har smadret hans snurrevod.

- Det er ikke et uheld. Det er bevidst, siger Karsten Nielsen, der selv så det ske.

Han forsøgte at advare hollænderen over skibstelefonen ad flere omgange, men det standsede ikke det store skib. I stedet svarede hollænderen ”no problem” til Karsten Nielsen.

Men det er et kæmpe problem, som også har rystet kystfiskernes formand i Thorup Strand, Thomas Højrup.

- Det er lidt som et rockeroverfald. Han ved jo, at Karsten er en dygtig mand, som har fundet en god plet, hvor der er fisk. Det er en nem måde at jage ham væk på, siger Thomas Højrup.

Episoden er nu blevet meldt til politiet, der tager fat i hollænderen for at afhøre ham, når han går i land.

- Vigepligtsreglerne til søs er overtrådt, ligesom når to biler støder sammen, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals.

Sagen har fået det nordjyske folketingsmedlem, Simon Kollerup, til at reagere. Det er nemlig langt fra første gang, der er problemer med de hollandske fiskere. Tidligere har lokale fiskere mistænkt dem for at fiske i Skagerak, hvor de har en lille kvote, for bagefter at tilskrive fangsten deres langt større kvote i Østersøen.

- Problemet med hollænderne har varet alt for længe. Det skal stoppes, og der er vi nødt til at kræve, at også fiskeriministeren går ind i sagen, siger han.

Hør, hvad Simon Kollerup siger til sagen her.

Hollænderne har ikke svaret på TV2 Nords opkald.


Seneste nyt

fra Nordjylland