Tre projekter i Thisted får del af Erhvervsministeriets Landdistriktspulje

34 projekter får del af Erhvervsministeriets Landdistriktspulje på i alt 10,6 millioner kroner. Tre af dem er fra Thisted Kommune.

De kan gode finde de store smil frem hos Thy Erhvervsforum, Friends of Cold Hawaii og Thy Turistforening.

De har nemlig fået et positivt svar på deres ansøgning til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje.

Ud af i alt 91 ansøgninger har udvalget udpeget 34 projekter som særligt perspektivrige i forhold til at fremme udviklingen i landdistrikterne og på de små øer.

- Jeg synes, at den store bredde i projekterne viser, hvordan Landdistriktspuljen bidrager til at styrke udviklingen i landdistrikterne og på de små øer, siger Erhvervsminister Rasmus Jarlov (C).

- Det er virkelig opløftende at se det store engagement, der er ude i landdistrikterne. Det er for os i udvalget et udtryk for et stort entreprenørskab, og at folk i landdistrikterne og på de små øer tager ansvar for udviklingen i lokalsamfundet, siger formand for Det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen Grethe Saabye.

Her er af tre af projekterne altså placeret i Thisted Kommune.

Thy Erhvervsforum har fået 300.000 kroner i tilskud fra puljen. Pengene skal gå til nye samarbejdsformer for målrettet at sikre en bæredygtigt detailhandel i Thy blandt andet ved at oprette foreningen ”Vi elsker Thy”, der skal øge samarbejdet for Hurup, Thisted og Hanstholm.

430.000 kroner går til Friends of Cold Hawaii og deres Cold Hawaii event. Lige nu er Cold Hawaii primært drevet af frivillige kræfter. Projektet søger at forankre organiseringen og få brandet Cold Hawaii ind i en stærk selvstændig organisation, der med egne ressourcer og kompetencer kan sikre et fortsat grundlag for udvikling og afholdelse af store events, selv når stærke frivillige ressourcer trækker sig tilbage.

Til sidst har Thy Turistforening fået 165.000 kroner til deres projekt ”En dag i Vildmarken”. Projektet vil etablere Danmarks største friluftssommerland dybt inde i Thy nationalparks skov, og i dyb respekt for og i samspil med naturen. Det betyder aktiviteterne i friluftssommerlandet ikke efterlader sig spor i naturen. Mange aktører tilknyttet til parken mener, at andre end spejdere og naturpassionerede personer kan have svært ved at finde ind til, hvad nationalparken indeholder for netop dem. Projektet skal tilbyde denne målgruppe en stærk appetitvækker på alt det som Thys nationalpark kan tilbyde familien Danmark, uden at påvirke naturen negativt.


Seneste nyt

fra Nordjylland