LIGE NU:

Stor udrykning til naturbrand i klitplantage

30 mand er rykket ud til en naturbrand i Østerild Klitplantage fredag morgen.

Fredag morgen kort før klokken otte rykkede Nordjyllands Beredskab i Frøstrup, Hanstholm og Thisted ud til en brand i Østerild Klitplantage.

Her var der gået ild i en stor brændestak, der var cirka 40 meter lang og fire meter høj. Ilden havde nået at brede sig til skovbunden, og med det tørre vejr tog Beredskabsstyrelsen ingen chancer, men sendte ni mand, autosprøjte, tankvogn og kommunikationsvogn ud for at assistere brandfolkene.

- Heldigvis har vi fået styr på det, inden den kom ind i skoven, og den havde kun nået at brede sig 500-600 kvadratmeter, siger Mogens Hansen, der er brandinspektør ved Nordjyllands Beredskab.

Nu koster det så lidt kræfter at få brændestakken skilt ad, så man kan komme ind og få slukket de sidste gløder, der måtte ligge mellem stammerne.

Massivt til stede.

Med de rekordmange naturbrande, juli indtil nu har budt på i det knastørre vejr, turde Nordjyllands Beredskab ikke tage nogen chancer med denne brand. Især fordi risikoen for, at ilden kunne sprede sig til Det Nationale Testcenter for store vindmøller, som ligger tæt ved, var til stede.

Derfor rykkede beredskabet ud med 30 mand. Og det vil ifølge brandinspektør Mogens Hansen tage noget tid, før ilden er slukket.

- Jeg tror på, at midt på eftermiddagen er vi færdige herude, siger han.