Anja Lovén er kåret som verdens mest inspirerende person

Hun reddede drengen Hope og har siden reddet mange andre gennem sit nødhjælpsarbejde. Nu er hun kåret som den mest inspirerende person i verden.

I samarbejde med tv2.dk

Billedet ovenfor af den udsultede Hope, som fik vand fra en flaske af den nordjyske Anja Ringgren Lovén i en nigeriansk landsby, gik i februar verden rundt. Den lille dreng var blevet forladt af sin familie, som troede, at han var et heksebarn.

Hope er langt fra alene: Mange børn i Nigeria bliver ladt i stikken. Anja Ringgren Lovén har dedikeret sit liv til at hjælpe de børn.

Læs også Billede af Frederikshavner går verden rundt

Hendes store indsats har nu affødt, at Anja Ringgren Lovén er blevet kåret til den mest inspirerende person i verden ifølge det østrigske magasin OOOM.

- Jeg er selvfølgelig meget stolt over at været blevet kåret, men jeg er samtidig også meget overrasket. Jeg følger jo blot mit hjerte i alt, hvad jeg gør, og det er svært at rose sig selv, siger hun til TV 2 om den flotte titel. 

Magasinet, som lægger vægt på personlig udvikling og inspiration, placerer Anja Ringgren Lovén over en lang række prominente personer, heriblandt USA's præsident Barack Obama, som er på andenpladsen, indflydelsesrige skuespillere som Chalize Theron og Leonardo DiCarprio og den katolske kirkes overhoved, Pave Frans.

I magasinets portræt af den hårdtarbejdende danske kvinde vises billederne af drengen Hope, der ledsages af teksten: 

- Billedet, som ramte verden i 2016: Det gik lige i hjertet.

Billedet er et eksempel på de forhold, som børnene i Nigeria lever under. Overtroen i de afsidesliggende landbyer har nemlig store konsekvenser: 

- Hver dag bliver børn brutalt lynchet, brændt levende, begravet levende og halshugget, fordi de bliver beskyldt for at være hekse. Det er vigtigt, at flere finder ud af, hvad der sker for de såkaldte "heksebørn" i Nigeria, så vi forhåbentlig kan få råbt verdens ledere op til at tage ansvar og gå aktivt ind i kampen for at stoppe den stærkt stigende overtro, siger Anja Ringgren Lovén.

Danskerne stod i kø for at donere til Anja Ringgren Lovéns nødhjælpsorganisation DINnødhjælp i kølvandet på de hjerteskærende billeder af Hope og indsamlede nok til at udbygge hendes børnehjem til endnu flere af de nigerianske ''heksebørn''. I dag bor 38 børn på børnehjemmet, og de er stadig i gang med den omfattende udbygning. 

Og lille Hope? Han har det godt og starter i børnehave i det nye år, fortæller hun.   

I samarbejde med tv2.dk