LIGE NU:

Chef i Forsvarsministeriet afviser at træde tilbage efter mulig svindelsag

Departementschef i Forsvarsministeriet Thomas Ahrenkiel erkender, at han kunne have gjort mere i svindelsag.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har tirsdag fjernet to direktører i ministeriet, fordi hun ikke rettidigt er blevet orienteret om svindel og kontrolsvigt, som Rigsrevisionen har afdækket i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

I første omgang har hun dog valgt at frede sin departementschef, Thomas Ahrenkiel, der ellers formelt er ansvarlig for, hvad der foregår på departementets område.

quote Jeg er selvsagt rigtig ærgerlig over den her sag, og jeg ville ønske, at vi havde været den foruden. Det må ikke ske. Det bør ikke ske. Og det skal vi have strammet op på.

Thomas Ahrenkiel, departementschef, Forsvarsministeriet

Ministeren henviser til, at Ahrenkiel - som hun selv - først meget sent i forløbet blev orienteret om sagens alvor.

Peger på fejl i ministeriet

Thomas Ahrenkiel ville gerne have været involveret allerede i april, da Rigsrevisionen første gang blev kontaktet af en whistleblower.

- Det er en fejl, der bliver begået i ministeriet. Man er ikke opmærksom på at orientere mig, siger departementschefen, der modtog brev fra Rigsrevisionen 13. maj.

Alligevel valgte Thomas Ahrenkiel ikke at reagere, fordi brevet ikke gav indtryk af "så alvorlig en sag".

- Det er klart, at hvis jeg på det tidspunkt havde vidst, at vi havde haft en henvendelse fra Rigsrevisionen om en whistleblower, så ville jeg have set på det med helt andre øjne, siger Thomas Ahrenkiel.

Han afviser at have overvejet at trække sig som departementschef.

Beklager fejl

Til trods for at sagen er på dagsordenen på ledelsesmøder i både september og oktober, spørger Thomas Ahrenkiel ikke uddybende til spørgsmålet om svindel og kontrolsvigt.

Selv siger Ahrenkiel, at dem, der har sagen, ikke nævner den på ledelsesmøderne.

Men 1. oktober bliver der afholdt et møde, hvor det nævnes at Rigsrevisionen kan være på vej med alvorlig kritik. Alligevel bliver der ikke taget affære fra departementschefens side.

- Det er et internt møde i departementet, hvor vi drøfter den generelle status på ejendomsområdet. Og det er rigtigt, at der på en af de sidste sider i baggrundsmaterialet til mødet er en omtale af, at Rigsrevisionens undersøgelse og beretning kan indeholde alvorlig kritik. Men vi når simpelthen ikke til det punkt på mødet. Så det bliver ikke drøftet, siger Thomas Ahrenkiel.

Han beklager fejl fra både hans og embedsværkets side.

'Vi skal have strammet op'

Thomas Ahrenkiel er den øverste ansatte og administrative leder på ministerområdet og har over for forsvarsminister Trine Bramsen (S) understreget, at han burde have informeret om sagen tidligere.

Han erkender, at sagen er alvorlig.

- Jeg er selvsagt rigtig ærgerlig over den her sag, og jeg ville ønske, at vi havde været den foruden. Det må ikke ske. Det bør ikke ske. Og det skal vi have strammet op på, siger Thomas Ahrenkiel.

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

brønderslev 1

play Varetægtsfængslet i surrogat: Mand sigtet for at have slået sin mor ihjel

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

Til forsiden

Til forsiden