En politimand har fået 60 dages fængsel for vold mod to anholdte i Frederikshavn. Foto: Claus Fisker

Dømt for vold: Politimand sparkede anholdte, der lå ned

En anholdelse i Frederikshavn resulterer nu i fængselsstraf til en politimand.

I samarbejde med tv2.dk

En 38-årig politimand er blevet idømt 60 dages fængsel for vold mod to anholdte. 

Sagen handler om en anholdelse af en mand og hans kvindelige samlever i Frederikshavn i marts 2014.

De to anholdte lå på jorden - den ene iført håndjern - da politimanden ifølge anklageskriftet sparkede dem begge flere gange på kroppen. 

Skærpende, at volden var udøvet af en betjent
Politimanden blev i januar dømt i byretten, hvor han fik 40 dages fængsel. Men sagen blev anket til landsretten, der nu har skærpet straffen til 60 dages fængsel. 

andsretten fandt det bevist, at politimanden havde sparket de anholdte flere gange, mens de lå ned. Derimod fandt landsretten det - ligesom byretten - ikke bevist, at den 38-årige skulle have placeret en fod i baghovedet på dem begge og trådt ned. 

De 60 dages fængsel begrunder dommerne med, at sparkene ikke var hårde og at de anholdte ikke kom til skade ved dem. Omvendt var det en skærpende omstændighed, at "volden var udøvet af en polititjenestemand mod to anholdte, der lå ned, og hvor den ene var ilagt håndjern", skriveranklagemyndigheden

Politimand ville passificere anholdt
Betjenten afviste anklagen, da sagen tidligere på året var for Retten i Hjørring. 

Han forklarede, at han lagde den anholdte mand ned i et "kontrolleret greb" for at passificere ham, fordi manden var aggressiv.

Ifølge betjentens forklaring "hoppede" kvinden efterfølgende på ham og lagde armene omkring hans hals, hvorefter han slog kvinden væk fra sig og anvendte peberspray over for dem begge.

Kvindens version var, at hun blev slået i jorden af betjenten, da hun bad ham "slappe af".

I samarbejde med tv2.dk