LIGE NU:

Efter iskold morgen - nogle steder kan man få sol i dag

Ved Sindal nåede temperaturen ned på -9,2 grader i nat. De kolde temperaturer giver desuden risiko for isglatte veje i store dele af landet.

Man skal klæde sig varmt på og køre ekstra forsigtigt i morgentrafikken på en morgen, hvor man i store dele af landet er stået op til koldt vintervejr, og over alt i landet er der risiko for isglatte veje.

Fredag morgen ligger temperaturerne i den nordlige og østlige del af landet under fem graders frost. Koldest er det i Nordsjælland, hvor termometeret viser tæt på otte graders frost, og lokalt kan det være koldere.

Temperatur klokken 6.30.
Temperatur klokken 6.30.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Tidligere på natten faldt temperaturen i Vendsyssel til -9,2 grader, der gør Sindal ved Frederikshavn til landets koldeste sted i de sidste 24 timer.

Den kolde morgen giver risiko for glatte veje, og ifølge Vejdirektoratet meldes der i stort set hele landet om risiko for pletvis isglatte veje.

Kold fredag med mulighed for lidt sol

Efter en kold morgen stiger temperaturen i løbet af dagen til omkring frysepunktet, og i Nordjylland og i Nordsjælland kan temperaturen hele fredagen holde sig under frysepunktet.

Det bliver mest tørt og skyet vejr, men i Nordjylland i den østlige del af landet kan man få lidt sol.

Der vil dog ligge et tyndt højtliggende skydække, der kan sløre lidt for den i forvejen svage januarsol.

Prognose: Skyer og temperatur fredag klokken 14.
Prognose: Skyer og temperatur fredag klokken 14.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

I hele den vestlige og sydlige del af landet vil det blive skyet, og i Sydvestjylland kan der i perioder komme en smule sne.

Det samme gælder på Bornholm, hvor snebyger over Østersøen kan passere forbi.

I nat bliver det igen koldt med temperaturer, der i den nordlige del af landet lokalt kan nå ned nær -10 grader.

Over de sydlige egne kan man i aften og i nat stedvis få lidt sne i forbindelse med et nedbørsområde, der passerer lige syd om Danmark.