LIGE NU:

Ekspert: Aalborgs DM-triumf er fuldt fortjent

Aalborg var det stærkeste hold i DM-finalen, og en god talentmasse lover godt for fremtiden i den nordjyske klub, mener Lasse Degn.

Aalborg Pirates brød en negativ stime på ni DM-finalenederlag i træk, da de tirsdag aften tog det fjerde stik i finaleserien mod Herning Blue Fox og sikrede sig danmarksmesterskabet.

Det er klubbens andet mesterskab i historien og det første i 37 år.

- Det er fuld fortjent. De har spillet en rigtig flot sæson. Det var de to bedste mandskaber, der mødtes, men over de seks kampe, var Aalborg bedst, lyder vurderingen fra TV 2 SPORTs ishockeyekspert Lasse Degn. 

Herning vandt grundspillet, mens Aalborg blev nummer to. Et godt 2018 har dog været udslagsgivende for nordjyderne.

- Aalborgs formkurve har været opadgående siden januar. De har virkelig spillet godt i slutspillet. Herning kom aldrig helt op på det niveau, hvor de toppede i grundspillet, siger Degn, der alligevel sender rosende ord i Hernings retning.

- Herning lagde sig ikke ned. De fik vist noget stolthed og kom på 2-3 og fik skabt en værdig serie, siger ishockeyeksperten.

Stor talentmasse

Finalepladsen i denne sæson var Aalborgs første siden DM-sølvet i 2010, men ifølge Lasse Degn er der ikke noget, der tyder på, at det igen bare var et enkeltstående tilfælde. 

- Aalborg har gang i noget godt og solidt. Og med en masse unge folk er der noget at bygge videre på, siger han og fortsætter:

- En ung, dansk stamme, som bare er vokset fra sidste år, hvor de også var gode, og er blevet endnu bedre i år. Lur mig om de ikke tager et skridt mere til næste år, slutter Degn.

Tidligere på sæsonen vandt Aalborg Pirates også pokalturneringen.