Historisk sejr: Aalborg Pirates buldrede og bragede sig til DM-guld

Aalborg Pirates sikrede sig i blæret overbevisende stil DM-guldet med en 6-1-sejr på hjemmebane tirsdag aften mod Herning Blue Fox.

Sjældent må en sejr have føltes så varmende og så fortjent, som den gjorde tirsdag aften i isarenaen i Gigantium. Efter 60 minutters intens kamp på isen, efter timer og dage med nerverne uden på tøjet og spøgelser om fordums tabte guldmedaljer liggende i baghovedet lykkedes det:

Aalborg Pirates viste jernvilje og gejst som aldrig før - og bankede DM-guldet hjem til Nordjylland med en så overbevisende sejr over Herning Blue Fox, at voksne mænd måtte overgive sig og fælde en tåre.

Total dominans

Sejren blev grundlagt allerede i de første minutter af første periode. To gange på to minutter lynede Clay Andersson og Peter Quenneville til først 1-0 og så 2-0 foran et måbende hold gæster fra Herning. Og til dundrende jubel fra de 5000 fans på lægterne.

Efter to nederlag i de seneste kampe til Herning Blue Fox var der lagt op til en spændende kamp. Men den første halvdel af første halvleg fik Herning ikke mange ben til jorden. Piraterne dominerede totalt, og selv om gæsterne kom mere med i de sidste 10 minutter, lykkedes det dem ikke at snige pucken over stregen.

Først fire minutter inde i anden periode lykkedes det Hernings Jan Dalecky at reducere ved at få pucken skovlet ind bag målmanden fra en meget spids vinkel.

Aalborg Pirates svarede igen ni minutter senere, da Peter Quenneville igen var på pletten og scorede til 3-1. Herning var tæt på at reducere igen et par minutter senere, men scoringen blev underkendt af dommerne.

Direktør delte kys ud

I tredje periode satte det aalborgensiske mandskab en tyk streg under sin guldværdighed ved fornemt at udbygge føringen til både 4-1 og 5-1 ved Martin Lefebvre og kaptajn Julian Jakobsen.

Og herefter blev konfettikanonerne så kørt i stilling i isarenaen - forbandelsen, der har fulgt Aalborg-drengene siden 1981, hvor det sidst lykkedes at vinde DM-guld, var langt om længe brudt. Glemt var alle de missede mesterskaber. Og med både pokaltitlen og nu også et mesterskab sikret i én og samme sæson begyndte direktør Thomas Bjuring at dele kys ud ved siden af Pirates-bænken.

Med halvandet minut igen satte Julian Jakobsen på lokalheroisk manér den sidste scoring ind bag Herning-vogteren. 6-1 til Aalborg Pirates.