LIGE NU:

Ekspert lovpriser "fantastisk" nordjysk Grand Tour-debutant

TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen kalder den danske Grand Tour-debutant Jonas Vingegaard for "et frisk pust".

Med lidt over fire kilometer til mål på 8. etape af Vuelta a España sad der omkring 14-15 ryttere tilbage i feltet. Her var de i færd med at bestige den stejle afslutning på Alto de Moncalvillo.

Det decimerede felt talte stjerner som Primoz Roglic, Richard Carapaz, Dan Martin, Hugh Carthy og Alejandro Valverde, men den danske Grand Tour-debutant Jonas Vingegaard fra Hillerslev i Thy var stadig at finde.

En præstation, der slet ikke gik ubemærket hen hos TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Det er helt fantastisk. Vi har godt vidst, at han er et stort talent, men vi har jo ikke set ham så meget på den store scene. Og det var sådan set det, vi håbede på, siger Rolf Sørensen og uddyber:

- Jeg synes virkelig, virkelig, at Vingegaard er et frisk pust. Når du sidder, hvor han gør i dag og laver det arbejde, så går du en stor fremtid i møde. Han er også en god afslutter, så han kommer helt sikkert til at vinde cykelløb i sin karriere.

"Det er jo bare megafedt"

Jonas Vingegaards hårde hjælpearbejde var ikke helt uden årsag. Få kilometer senere kørte Roglic således alene over målstregen.

Derfor var hovedpersonen selv også en glad mand, da TV 2 SPORT fangede ham efter den hårde finale.

- Jeg er helt sikkert tilfreds med min egen indsats. Jeg synes, at benene var rigtig, rigtig gode i dag. Jeg er faktisk rigtig glad for at sidde deroppe med de ryttere.

- Da jeg blev sat, kunne jeg se, at Valverde og andre store navne var ved at blive sat. Så det er jo bare megafedt, at jeg synes, jeg bliver bedre og bedre, siger danskeren.

Vuelta-feltet fortsætter med at krydse det spanske landskab torsdag.

Her venter 9. etape, som indbyder til en massespurt. Derfor får Jonas Vingegaard nok ikke en central rolle før weekenden, hvor der igen er store bjergetaper på plakaten.