Endnu en V-profil ønsker Støjberg som næstformand

Inger Støjberg, Venstre. Foto: Steen Brogaard

Endnu et fremtrædende Venstre-medlem støtter Inger Støjberg som ny næstformand i partiet.

I samarbejde med tv2.dk

Karsten Lauritzen peger blandt andet på Støjbergs køn og jyske ophav som argumenter for, at hun er den rigtige kandidat.

Tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger nu til Politiken, at han også peger på Inger Støjberg som ny næstformand for Venstre, hvor hun skal indgå i en ledelsesduo med Jakob Ellemann-Jensen som formand.

Selv vil han gerne være gruppeformand, skriver avisen.

Karsten Lauritzen har selv modtaget flere opfordringer om at stille sig til rådighed som næstformand, men han mener, at Støjberg vil være den rigtige til opgaven.

Han peger blandt andet på Støjbergs køn og hendes jyske ophav og bopæl som et godt supplement til Jakob Ellemann-Jensens akademikerbaggrund, bopæl i Nordsjælland og hans familiære ophav som søn af tidligere partileder Uffe Ellemann-Jensen.

- Nu ved jeg godt, at Jakob er valgt i Jylland. Men lad os være ærlige: Han er kjøwenhavner. Men en bedre én af slagsen. Derfor skal næstformanden være fra Jylland. Vi har rigtig mange profiler i Venstre. Men det var et problem, at alle vores ledende poster i regeringen var besat med mænd. Vi skal have nogle af vores stærke og dygtige kvinder i front, siger Karsten Lauritzen til Politiken.

Han bekræfter udmeldingen over for TV 2.

Ingen har meldt sig

Ingen har endnu meldt sig som kandidat til hverken formands- eller næstformandsposten i Venstre, efter Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen i weekenden meldte deres afgang.

Offentligt peger så godt som alle fremtrædende Venstre-navne efterhånden på Jakob Ellemann-Jensen som formand, mens der har været mere tvivl om, hvem der skulle være næstformand.

Men af de navne, der er blevet nævnt som mulige kandidater, har de fleste nu selv meldt sig ude af opløbet.

Foruden Karsten Lauritzen har særligt Sophie Løhde og Stephanie Lose været nævnt, men begge afviser at være kandidater.

Flere peger på Støjberg

Hvor ingen endnu har villet bringe sig selv i spil, har flere folketingsmedlemmer udtrykt deres opbakning til Inger Støjberg som mulig næstformand for partiet. Det gælder:

• Sophie Løhde, næstformand for Venstres folketingsgruppe (kilde: Ritzau)

• Marcus Knuth, folketingsmedlem (kilde: Facebook)

• Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (kilde: DR)

• Carsten Kissmeyer, folketingsmedlem (kilde: DR)

• Erling Bonnesen, folketingsmedlem (kilde: DR)

• Karsten Lauritzen, folketingsmedlem (kilde: Politiken)

Inger Støjberg har ikke selv udtalt sig om hverken formand- eller næstformandsposten, eller hvorvidt hun selv overhovedet ønsker at indtage nogen af de to positioner.

Gennem sin tid som udlændinge- og integrationsminister har hun været kendt som en person, der delte Venstre-baglandet, og i interviewet med Politiken siger Karsten Lauritzen, at han udlændingepolitisk heller ikke står "præcis samme sted" som Inger Støjberg.

Men han har selv flyttet sig, og det er hans indtryk, at Støjberg tilsvarende er indstillet på at lytte til dem, der ikke er enige med hende, fortæller Lauritzen.

Venstre skal vælge sin nye formand og næstformand på et ekstraordinært landsmøde i Herning 21. september.

 

Forsiden lige nu