2017 kommer til at byde på et stort dansk sportsår, vurderer eksperter, kommentatorer og redaktører. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Et stort sportsår er i gang: Her er fire af de største nordjyske profiler

2016 var et ganske habilt nordjysk sportsår. I 2017 har vi meget mere i vente, mener eksperter, kommentatorer og redaktører.

I samarbejde med tv2.dk

Det nordjyske sportsår 2016 var kendetegnet af en række yderst imponerende resultater.

Men hvad har vi i vente i år? TV 2 SPORT har taget en snak med eksperter, kommentatorer og redaktører for at høre, hvad og hvem de ser mest frem til at følge i sportsåret 2017.

Jan Ø. Jørgensen:

Jim Laugesen glæder sig til at følge Jan Ø. Jørgensen i sportsåret 2017. Foto: STRINGER, Scanpix

Dansk badminton er lige nu begunstiget af at have massere af spillere, der tilhører den absolutte verdenselite. Ikke mindst i herresingle, hvor den nordjyske Jan Ø. Jørgensen lige nu ligger i toppen på verdensranglisten sammen med Viktor Axelsen.

Og derfor tøver badmintonekspert Jim Laugesen heller ikke med at nævne netop Jan Ø. som et stort nedslagspunkt i badmintonåret 2017.

- Jeg glæder mig helt afsindigt til at følge duellen mellem Jan og Viktor. De kommer til at ligge og kæmpe om at være Danmarks bedste herresingle, og kigger man på deres resultater i 2016, så er der ikke plads til, at nogen af dem tager foden af speederen. For så trækker den anden fra. 

- Holder deres duel, og spiller de op til deres niveau, så er det ikke utopi at tro, at vi i løbet af året kan få en dansk herresingle, som ligger nummer et i verden.

- Om det så bliver Jan eller Viktor, det er nærmest umuligt at spå om, men det bliver vildt spændende, lyder det fra Jim Laugesen. 

Søren Kjeldsen:

Søren Kjeldsen prøver lykken i USA i år, hvor han skal se, om han kan gøre sig gældende på PGA-Touren.  Foto: Scanpix

Danmarks bedste golfspiller i de seneste år, Søren Kjeldsen, kommer til 2017-sæsonen med storspil frisk i erindringen.

Sidst i november 2016 vandt Kjeldsen den prestigefyldte turnering World Cup of Golf sammen med Thorbjørn Olesen, og i år er han klar til nye eventyr, når han drager mod det amerikanske for at prøve sig af på den mest lukrative golf-Tour af dem alle, PGA-Touren.

Et eventyr, golfredaktør Mads Rotbøl kommer til at følge tæt, når der sendes fra Touren på TV 2 SPORT i løbet af året.

- Søren Kjeldsen bliver enormt spændende at følge i USA. Banerne er anderledes, og modstanderne er bedre end i Europa. Flere danskere har forsøgt sig på PGA-touren, heriblandt Thorbjørn Olesen og Thomas Bjørn, dog uden den store succes. Danskerne har historisk set haft det svært i USA, fordi man er meget mere overladt til sig selv, end spillerne er vant til i Europa.

- Det bliver spændende at se, om han kan bygge videre på de gode takter i 2017, siger Mads Rotbøl.

Michael Valgren:

Michael Valgren står foran sit helt store cykelår, mener Rolf Sørensen.  Foto: Henning Bagger / Scanpix

Når Michael Valgren træder cykelsæsonen igang for sit nye mandskab, Astana, så har mulighederne for success aldrig været større.

Det vurderer Rolf Sørensen, der i en perlerække af store danske cykelnavne og talenter ser særligt frem til at følge Valgrens sæson på landevejene. 

- Det er et gyldent tidspunkt, han skal ud og jagte sejre i klassikerne på. Fabian Cancellara er væk. Tom Boonen er ikke på samme niveau, som han var. Det er Philippe Gilbert heller ikke. Så med undtagelse af Peter Sagan, som altid er farlig, så er timingen for Michael Valgren virkelig, virkelig god. 

- Valgren er manden, som kan være den næste dansker til at vinde en stor klassiker. Jeg glæder mig til at se ham på det nye hold. Han er typen, der slår til, når han får plads. Han har været låst tidligere. Specielt som hjælper for Sagan og Contador. 

- Med tanke på hans andenplads i Amstel Gold Race sidste år, så tror jeg, det er det mest realistiske sted at gå efter at vinde for ham. I forhold til de øvrige klassikere har han stadig meget at lære.

- Og så skal han efter min mening planlægge sin sæson halvt efter VM. Han har motoren til at stå distancen. Jeg håber virkelig, at Astana tror på ham i år, siger Rolf Sørensen.

Nikolaj Ehlers:

Nikolaj Ehlers, til højre, er blandt de bedste angribere i NHL lige nu, vurderer kommentator Jimmy Bøjgaard. Foto: BRUCE BENNETT / Scanpix

I verdens bedste ishockeyliga, NHL, skøjter Nikolaj Ehlers rundt som en af de absolut varmeste angribere for tiden. 

I sæsonens første 41 kampe er den 20-årige nordjyde noteret for intet mindre end 35 point, og dermed er han godt på vej til at blive en af de mest målproducerende danske ishockeyspillere i NHL på én sæson. Og derfor bliver Ehlers ifølge ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard yderst interessant at følge i den resterende del af sæsonen.

- Han er et lyn på skøjter. Også efter NHL-standarder. Det er en fornøjelse at se ham spille. Han har en sublim teknik, og så er han en meget, meget kreativ spiller. 

- Ehlers scorer mål hele tiden, så jeg håber, vi får ham at se på det danske landshold, når der er VM i Frankrig og Tyskland til maj. 

- Jeg er sikker på, han er den næste store danske ishockeyspiller, og at han bliver en af de helt skarpe angribere i sin generation, vurderer Jimmy Bøjgaard.