LIGE NU:

Frisør bønfalder regeringen om genåbning: - Sker det ikke, kan jeg ikke forsørge mine børn

Mens myndighederne regner på en mulig genåbning af dele af samfundet, stiger presset for at få enderne til at hænge sammen hos en af landets frisører.

Den 31-årige Maria Sund er indehaver af frisørsalonen Sund Hår i Aars, og hun er nået til et punkt, hvor hun er afhængig af økonomisk støtte fra venner og familie for at kunne få hverdagen til at fungere.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle sige det her højt, men jeg har ikke længere råd til mad på bordet og er dybt afhængig af hjælp fra min omgangskreds, siger hun.

I april 2018 åbnede hun sin salon i Aars.

Hun har tre ansatte og har drevet en "velkørende forretning". Men pandemien vendte i 2020 op og ned på hendes tilværelse.

Knap et år med nedlukning, restriktioner og en kamp for at modtage hjælpepakker har sat sine spor hos moren til to, og nu er der snart ikke mere at give af.

- Hvis regeringen ikke gør alvor af snakken om at lave regionale lempelser af restriktionerne, kan jeg ikke blive ved. Sker det ikke, kan jeg ikke forsørge mine børn, udbetale løn til mine ansatte og betale mine huslejer, siger hun.

Onsdag formiddag afholdt regeringen et pressemøde om en ny teststrategi. Her kom det blandt andet frem, at der regnes på nye mulige genåbninger af dele af samfundet.

Venstre og SF har efterlyst en delvis genåbning af samfundet i begyndelsen af marts. Det tæller de ældste klasser i grundskolen, efterskole- og højskoleelever samt mindre butikker og liberale erhverv som frisører.

Det politiske pres på regeringen tænder en lille gnist i Maria Sund og giver en smule håb for fremtiden. Hun er parat til selv at foretage lyntest, hvis det er det, der skal til.

Maria Sunds frisørsalon kommer ikke til at overleve en forlængelse af de nuværende restriktioner. Derfor håber hun inderligt, at regeringen beslutter at lave lokale lempelser af reglerne.

Maria Sunds frisørsalon kommer ikke til at overleve en forlængelse af de nuværende restriktioner. Derfor håber hun inderligt, at regeringen beslutter at lave lokale lempelser af reglerne. Foto: Christian French / TV 2 Nord
Maria Sunds frisørsalon kommer ikke til at overleve en forlængelse af de nuværende restriktioner. Derfor håber hun inderligt, at regeringen beslutter at lave lokale lempelser af reglerne. Foto: Christian French / TV 2 Nord

- Jeg håber inderligt, at regeringen vil lade frisørerhvervet bevise, at vi kan sagtens kan drive en forretning, der ikke er til fare for yderligere smittespredning, siger Maria Sund.

Hun åbner sin salon, så snart regeringen "trykker på den grønne knap".