Hvis Nordjyske Bank fusionerer med Ringkjøbing Landbobank, kan fusionsbanken få en stærk investor. Foto: Henning Bagger, Scanpix

Fusionsbank står til at få stor investor

Opkøbet af aktier er betinget af, at Ringkjøbing Landbobank fusionerer med Nordjyske Bank.

I samarbejde med tv2.dk

Nykredit vil sælge en del af sin aktiepost i Ringkjøbing Landbobank til ATP. Dermed står banken til at få en af landets største institutionelle investorer som medejer. Det skriver Finans.dk.

Opkøbet er dog betinget af at den planlagte fusion mellem Ringkjøbing Landbobank og og Nordjyske Bank bliver gennemført.

ATP vil købe sig ind i landbobanken ved at købe en portion aktier, som Nykredit ejer. Det vil resultere i, at Nykredits samlede ejerandel af Ringkjøbing Landbobank vil gå under 10 procent. Nykredit oplyser, at finanskoncernen ikke har planer om at reducere beholdningen yderligere.

- Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank er begge meget veldrevne, og vi ser derfor store perspektiver i en fusion. Dagens aftale er et vigtigt signal om, at landets største investor også ser positivt på planerne, udtaler Kim Duus, koncerndirektør i Nykredit ifølge Finans.dk.

Aktionærerne i Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank skal tage stilling til fusionen på generalforsamlinger den 7. juni 2018.