LIGE NU:

Helle Thomsen på vej til udlandet igen - skifter til europæisk klub

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger bliver den danske toptræner snart præsenteret i tyrkiske Kastamonu.

Helle Thomsen skal igen på trænereventyr ude i det store håndbold-Europa.

Den 49-årige frederikshavner, som efter stor succes i sit første cheftrænerjob i FC Midtjylland tog ud i Europa og prøvede at være både svensk og hollandsk landstræner og klubtræner i rumænske og norsk håndbold, bliver ifølge TV 2 SPORT's oplysninger snart præsenteret som cheftræner i en ny europæisk klub.

Og denne gang på en - i håndboldsammenhæng - eksotisk adresse. Det er nemlig i den tyrkiske klub Kastamonu, at Helle Thomsen fremover skal være træner, erfarer TV 2 SPORT.

Kastamonu ligger i det nordlige Tyrkiet, og byens håndboldkvinder blev tyrkiske mestre i 2019.

I de seneste sæsoner har klubben spillet med i den europæisk EHF Cup og har blandt andet en storsejr på 28-15 over Viborg HK i 2018 skrevet i historiebøgerne.

Takkede nej til job i storklub

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Helle Thomsen, der på rygteplan også har været nævnt som et emne i den russiske storklub Rostov-Don - en forbindelse, som den danske træners agent til gengæld bekræfter.

- Det er korrekt, at Helle har sagt nej til Rostov-Don. Hun skal ikke til Rusland. Men jeg kan ikke kommentere på, hvad hun har af andre muligheder, siger agenten Michael Hansen fra Connect til TV 2 SPORT.

I den kommende sæson er Kastamonu med i European Handball League, som er afløseren for den tidligere EHF Cup-turnering. Tyrkerne forsøgte at få et wildcard til Champions League, men Kastamonu var ikke et af de syv hold, som det europæiske håndboldforbund EHF valgte at give wildcard til.

Helle Thomsen har de seneste to sæsoner været træner i den norske klub Molde. Inden da var hun i den rumænske storklub CSM Bucuresti, indtil hun blev fyret i marts 2018.

Hun har to danske mesterskaber og tre pokaltitler med FC Midtjylland på sit CV fra de fire sæsoner fra 2012 til 2016, hvor hun var i klubben, som i dag hedder Herning-Ikast Håndbold. Hun har også vundet EM-sølv med Sverige og både EM-sølv, EM-bronze og en VM-bronze som hollandsk landstræner.

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden