LIGE NU:

Hobro-spiller spyttede på modstander – nu åbnes der en sag

Disciplinærinstansen har læst dommernes indberetning og åbner nu en sag mod Imed Louati og en Lyngby-official.

Mandagens kamp mellem Hobro og Lyngby om at overleve i Superligaen fik en uskøn afslutning.

Hobro var på vej ned i 1. division, og det hele endte en stor tumult efter en tackling i kampens tillægstid. Det hele blev kun værre, da Imed Louati bevidst valgte at spytte Lyngbys Rezan Corlu lige i hovedet efter en ophedet diskussion. Under tumulten kom en Lyngby-official også i klammeri med en Hobro-spiller.

Formanden for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, fortæller, at de nu har læst dommernes indberetning fra kampen, og de undersøger nu hændelserne i afslutningen.

- Vi åbner en sag mod Imed Louati fra Hobro og en Lyngby-official, siger Jens Hjortskov til TV 2 SPORT.

- Vi har meddelt de to klubber, at vi åbner en sag, og så henter vi yderligere indberetninger - også supplerende oplysninger fra dommerne.

Formanden vil over for TV 2 SPORT ikke komme nærmere ind på, hvad sagen kan munde ud i rent strafmæssigt.

Indrømmede selv

Imed Louati indrømmede efter kampen, at han havde forsøgt at spytte Rezan Corlu i ansigtet.

- Det hjælper selvfølgelig også, at han tilsyneladende i et interview selv har erkendt det, siger Jens Hjortskov.

Hele episoden endte med tre røde kort - to til Hobros Brandon Onkony og Edgar Babayan og ét til Lyngbys Rezan Corlu.

Provokation kan være strafnedsættende

Sportsretsadvokat Jens Bertel Rasmussen forklarede til TV 2 SPORT tirsdag, at spytklatten fra Imed Louati var så langt over grænsen for, hvad man kan tillade sig, at den kan straffes i det danske retssystem

- Når man står ansigt til ansigt og spytter den anden person i ansigtet, så viser det, at man har forsæt til at ramme i ansigtet. Han erkender samtidig fuldt ud, at det var overlagt - med forsæt, som man siger. For mig er der ingen tvivl om, at det er en § 244-handling, en voldshandling, sagde Jens Bertel Rasmussen.

STRAFFELOVENS §244

Jens Bertel Rasmussen slår klart fast, at denne situation intet har med fodboldkampen at gøre.

- Hvis det for eksempel var noget omkring benene og en voldelig tackling, så ville det være undskyldende på grund af deltagelse i spillet. Men det har intet med fodbold at gøre at spytte hinanden i ansigtet under en diskussion, siger sportsretsadvokaten.

Hobro-spilleren gav udtryk for, at Lyngbys Rezan Corlu havde sagt en "masse grimme ting" og "talt om hans familie", hvilket ville få indflydelse på en dom.

- Det vil være en undskyldende omstændighed, hvis han er blevet provokeret, og det kan være strafnedsættende.

Kampen endte 2-2, og dermed vandt Lyngby samlet 4-3 over de to nedrykningsplayoffkampe og sendte Hobro ud af Superligaen.