LIGE NU:

Superliga-eventyr slut for denne gang: - Folk grinede, da vi rykkede op

Efter et dramatisk opgør måtte Hobro mandag aften se i øjnene, at det hedder 1. division, når bolden ruller igen. Klubben håber, at truppen forbliver nogenlunde intakt, og klubbens fans er også ved godt mod til trods for det bitre nederlag.

Ikke mange kendte til fodboldklubben Hobro IK, da de tilbage i 2014 rykkede op i Superligaen. Det blev der dog hurtigt lavet om på, da klubben med flere deltidsprofessionelle spillere kom godt fra land og blandt andet slog FCK i Parken. 

quote Jeg var hele følelsesregistret igennem. Det var glæde, smerte og så lige et par tårer til sidst.

May-Britt Svarrer, bestyrelsesmedlem i fanklubben Hobro Yellow Vikings.

Siden har Hobro været en fast del at Superligaen på nær en enkelt sæson, og klubben har ikke som tidligere spillere, der også passer et arbejde som for eksempel lærer eller bankmand ved siden af fodbolden.

- Folk de grinede lidt af os, da vi rykkede op i 2014 som rendyrkede amatører. Det var vi dog ikke, vi var deltidsprofessionelle, men den klub vi står i lige nu, den er fuldtidsprofessionel, og med arbejdspladser og folk der tager deres arbejde rigtig alvorligt og kommer på arbejde hver dag for at blive bedre, og det er jeg faktisk rigtig stolt over, fortæller sportschef i Hobro IK, Jens Hammer Sørensen, til TV2 Nord. 

VIDEO: Der har været meget at fejre for Hobro de senere år, men nu må klubben en tur ned i landets næstbedste række. 

Økonomisk betyder nedrykningen til 1. division, at Hobro går glip af mange millioner. Profilen Emmanuel Sabbis skifte til OB er allerede på plads og også målmanden, Jesper Rask, der har været en del af hele Superliga-eventyret, er fortid i klubben, da han lægger handskerne på hylden.

Klubben risikerer at miste flere profiler, men samtidig har mange spillere skrevet ind i deres kontrakt, at de går ned i løn ved en nedrykning, og Jens Hammer Sørensen satser på at holde på cheftræner Peter Sørensen og en stor del af den nuværende trup.

- Vi går ud for at lave et rigtig godt fodboldhold til at spille med i NordicBet-divisionen næste år, det er der ingen tvivl om, men lige nu og her, der er det en tung dag, for at sige det som det er, siger Jens Hammer Sørensen.

Tårer hos fansene

Gårsdagens nervepirrende match i Lyngby blev vist på storskærm til et arrangement, som fanklubben Hobro Yellow Vikings stod bag. Udebanefansene kan endnu ikke komme på stadion på grund af coronavirus, så i stedet mødtes supporterne på DS Arena.

- Jeg var hele følelsesregistret igennem. Det var glæde, smerte og så lige et par tårer til sidst, siger bestyrelsesmedlem i fanklubben Hobro Yellow Vikings, May-Britt Svarrer, til TV2 Nord.

Fanklubben har kun eksisteret i godt halvandet år, men der er allerede omkring 250 medlemmer, og de forsikre at opbakningen også fremover nok skal blive rigtig god fra lægterne. 

- Det skal nok blive godt. NordicBet det bliver okay. Vi skal have nogle nye spillere i gang, og nogle af de unge håber vi. Vi kommer igen stærkere end før, fortæller bestyrelsesmedlem i Hobro Yellow Vikings, Heidi Marie Vestergaard Nielsen, til TV2 Nord.  

NordicBet-ligaen starter d. 13. september og Hobro skal blandt andet op mod klubber som Silkeborg, Viborg og Esbjerg.

 

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden