LIGE NU:

'Låsby-Svendsen' er død

Igennem 70 år skabte Jens Peter Svendsen fra Østrup i Vesthimmerland sig en kontroversiel karriere på at handle med alt fra heste og biler til pantebreve og ejendomme.

Jens Peter Svendsen, også kendt som Låsby-Svendsen, er død. Han blev 90 år.

Det bekræfter hans søn Peter Svendsen over for TV 2.

- Han var en stor mand. Jeg har set op til ham hele mit liv, siger han.

- Han havde 90 gode år. Men nu er han oppe hos alle sine venner, og himlen har fået en ekstra stor stjerne.

Jens Peter Svendsen skabte sig et navn som en krejler fra Jylland, og navnet 'Låsby-Svendsen' får formentlig en klokke til at ringe hos mange danskere.

Igennem 70 år skabte han sig en karriere på at handle med alt mellem himmel og jord - lige fra heste og biler til pantebreve og ejendomme.

På krejlertur i Nordjylland

Tilbage i 2018 var ’Låsby-Svendsen’ tilbage i den landsdel han er født i. Han er født i Østrup i Vesthimmerland, men tilbage i 2018 havde han taget turen lidt længere nord på for at gøre en god handel – eller det håbede han i hvert fald.

På Hjallerup Marked mødte TV2 Nord den hjemvendte krejler, der netop havde byttet sig til et æsel. En af de mere tvivlsomme handler i et ellers vellykket krejlerliv.

Se videoen 2018 med Låsby-Svendsen her:

I 2018 besøgte Låsby-Svendsen Hjallerup Marked.

Faldt i hjemmet

Dødsfaldet skete 3. juli, efter at Jens Peter Svendsen for tre måneder siden kom ud for et uheld i hjemmet, mens begravelsen fandt sted i dag fredag.

- I dag er vores far, farfar og svigerfar blevet begravet, skriver sønnen Peter Svendsen i et opslag på Facebook over billeder af hans far, et flag på halv stang og selve dødsannoncen.

I opslaget skriver Peter Svendsen, at hans far, 'Låsby-Svendsen', tilbragte sine sidste dage på Gødvad Plejecenter, og at det var en hård tid, da han på grund af coronapandemien ikke kunne få besøg.

Dom i sag om skattesvig

Jens Peter Svendsen kom som ung mand til Østjylland, hvor han købte en mark ved Låsby og startede en brugtvognshandel. Den blev senere til en blandet landhandel, og han blev efterhånden en kendt handelsmand i området med tilnavnet 'Låsby-Svendsen'.

Efter at have beskæftiget sig med køb og salg af heste, landhandel og biler slog han ind på handel med pantebreve og ejendomme.

I sommeren 2009 blev han erklæret konkurs med en skattegæld på over 40 millioner. Alligevel formåede han at fejre sin 80-års fødselsdag med 700 gæster.

Hele tiden siksakkede han frem og tilbage på begge sider af dydens smalle sti.

I 2014 fik han i en sag om skattesvig og skyldnersvig for 58 millioner kroner en dom på fem måneders betinget fængsel.