LIGE NU:

Lars Larsen har tabt 200 millioner kroner på golf i Himmerland

Igen i 2016 har Himmerland Golf og Spa Resort været ren underskudsforretning for Dyne-Larsen, viser nyeste regnskab.

Himmerladn Golf og Spa Resort har, siden Jysk-milliardær Lars Larsen købte det i 2007, været en ren underskudsforretning.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Det nye regnskab for 2015/16 viser ifølge Finans et underskud på 7,5 millioner kroner. Det bringer det samlede tab i golfvirksomheden siden 2007 op på 207,4 millioner kroner, skriver mediet.

Af regnskabet fremgår det, at omsætningen er øget med otte procent, og at også bruttofortjenesten er forbedret. Alligevel ser ledelsen på udviklingen med ’begrænset tilfredsstillelse’, skriver Finans. 

Himmerland Golf og Spa Resort rummer tre golfbaner, hotel, restaurant og spa. Siden 2014 er European Tour-golfturneringen Made in Denmark blevet afviklet på anlægget.

Selvom Lars Larsen taber penge på golf, skal han nok klare sig alligevel. I regnskabsåret 2015/16 omsatte hans mere end 2000 Jysk-butikker for 23 milliarder kroner og endte med et resultat på plus 2,9 milliarder kroner.

Lars Larsen stiftede Jysk tilbage i 1979. Dengang hed det Jysk Sengetøjslager, men i 2001 blev navnet ændret til Jysk for at imødekomme udenlandske kunder.

Ifølge en opgørelse i Berlingske Business fra efteråret er Lars Larsen Danmarks fjerderigeste med en formue på 27 milliarder kroner.