Foto: DAVID GRAY, Scanpix

Mie Ø. i VM-finale: Den danske kvartet endte på femtepladsen

Det blev ikke til medalje, da nordjyske Mie Ø. og de tre andre danske holdpiger natten til mandag svømmede sig ind på femtepladsen i disciplinen 4 x 50 meter fri.

I samarbejde med tv2.dk

Seks dages verdensmesterskaber i svømning er overstået, og i nat var der tre danske finaler på programmet i VM-bassinet i Canada.

En af finalerne var i disciplinen 4 x 50 meter fri, hvor nordjyske Mie Ø. Nielsen var at finde på holdkortet sammen med Jeannette Ottesen, Emilie Beckmann og Julie Kepp Jensen. 

Den danske kvartet havde kvalificeret sig til finaleheatet i bedste tid, men et par stærke udskiftninger på de konkurrerende hold gjorde det svært for de danske svømmere, der endte på femtepladsen. 

Resultatet i finaleheatet i kvindernes holdkap. Foto: TV 2 SPORT

- Vi er overhovedet ikke skuffede. Det var nogle store piger, vi var oppe imod, sagde Jeanette Ottesen. 

Hjemmebanefavoritterne fra Canada svømmede sig til guldet i holdløbet i en tid, der var næsten to sekunder hurtigere end danskernes. 

Her gjaldt det først kvindernes holdkap i 4 x 50 meter fri med Jeannette Ottesen, Mie Ø. Nielsen, Julie Kepp Jensen og Emilie Beckmann, mens Anton Ipsen skulle ud på distancen 1500 meter fri, inden Jeanette Ottesen igen var i vandet til hendes individuelle 50 meter fri-finale.