Morten fra 'Morten og Peter' er død

Morten Jensen, der blev landskendt i programmerne om 'Morten og Peter', er død i en alder af 41 år.

Morten Jensen og Peter Palland charmerede sig ind i danskernes hjerter i 1991, da de to venner med Downs Syndrom tonede frem på skærmen i TV 2-programmerne 'Er jeg da helt gak, mor?'

Siden er det blevet til en stribe programmer med de to livsglade fyre, der sammen med journalisten Nick Horup leverede det ene medrivende citat efter det andet.

Men nu er der sat et trist punktum i historien om Morten Jensen. Botilbuddet Klub Svanen i Ringsted, som Morten Jensen havde tilknytning til, oplyser onsdag på Facebook, at Morten Jensen er død efter længere tids sygdom. Han blev 41 år.

- Selvom solen står højt på himlen, er i dag alligevel en sorgens dag. Vores allesammens Morten Jensen er nemlig taget videre til den anden side, efter længere tids op- og nedture med sygdom, lyder det. 

Nick Horup har bekræftet dødsfaldet over for TV 2.

Blev kendte som 14-årige

Morten Jensen og Peter Palland var bare 14 år, da de blev landskendte. Det skete, da Nick Horup, der ellers var sportsjournalist, opdagede de to barndsomsvenner og deres veninde Anna Ahleson til svømning i Ringsted.

- Det var en fantastisk dag, og på vej hjem spurgte fotografen, om vi ikke skulle lave et dokumentarprogram om de tre, forklarede Nick Horup i 2016, da dokumentarserien fejrede 25-års jubilæum. 

Programmet blev med det samme et hit, da især Morten og Peter viste sig at have en humor og en evne til at levere geniale citater, der skabte stor begejstring hos seerne.

Morten Jensen - kendt fra 'Morten & Peter' - er død i en alder af 41 år.
Morten Jensen - kendt fra 'Morten & Peter' - er død i en alder af 41 år.
Foto: TV2 Nord - arkiv.

Morten Jensen arbejdede i mange år som DJ, og han var stor musikfan. Især Danser med Drenge, Roxette og Infernal elskede han.

Peter Palland er også vild med musik, og de to venner gik gerne til koncert sammen.

Morten Jensen var også kendt som en rødglødende socialdemokrat, og så var både han og Peter Palland kæmpestore fodboldfans. Et stort højdepunkt var, da de mødte landsholdsspilleren Martin Jørgensen i 2002. 

De to sportsfans blev også sendt til OL for udviklingshæmmede i Dublin i 2003, hvilket de begge kaldte for "en af de helt store oplevelser".

- Det var mit højeste ønske at komme til Dublin, faktisk. Jeg har aldrig været i Dublin før, har Morten Jensen sagt i et interview. 

Var det, som du troede?

- Ja. 

Hvordan var det at sidde med headset på og kommentere?

- Ah, det har jeg prøvet før, svarede den erfarne tv-fyr. 

Selv med alle sine eventyr og møder med berømtheder, er det venskabet med Peter Palland, der for alvor kendetegnede Morten Jensen. Et venskab, Peter Palland tidligere har opsummeret sådan her:

- Vi har fulgt hinanden i snart 40 år. Det er vores venskab. Jeg ved godt, at han er stor, men jeg holder af ham, altså. Så derfor, siger han. 

Morten Jensen - kendt fra 'Morten & Peter' - er død i en alder af 41 år.
Morten Jensen - kendt fra 'Morten & Peter' - er død i en alder af 41 år.
Foto: TV2 Nord - arkiv.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland